De kerk zamelt in voor de Voedselbank

Ter gelegenheid van de Dankdag houdt de protestantse kerk Gorssel/Epse een inzameling voor de Voedselbank. Een mooie hedendaagse invulling van het eeuwenoude begrip ‘Dankdag voor Gewas en Arbeid’

Kerk dankdagAl eeuwenlang worden in het najaar in de protestantse geloofsgemeenschappen dankdagen gehouden. Hierbij stond in de agrarisch georiënteerde economie de dankbaarheid voor de opbrengst van het land en de veeteelt of visserij centraal. Later kwamen de industriële productie en de diensteneconomie in opkomst.

Het karakter van dankdag verschuift naar bezinning op de economische realiteit en met name de verhouding tussen arme en rijke bevolkingsgroepen of landen krijgt tegenwoordig daarom veel aandacht.

Ook in de protestantse gemeente Gorssel/Epse wordt hier jaarlijks rond begin november aandacht aan besteed door o.a. goederen in te zamelen. Deze goederen worden geschonken aan de Voedselbank in Zutphen, die nog steeds in een grote behoefte voorziet.

VoedselbankZutphenDe kerk nodigt inwoners van Gorssel en Epse uit om hieraan mee te doen.
U kunt deze actie steunen door producten in te leveren bij de kerken in Gorssel en Epse. Het gaat hierbij bijv. om houdbare etenswaren, conserven, fruit, rijst, pasta, noten of aardappelen, maar ook margarine, pannenkoekenmeel, was- of schoonmaakmiddelen e.d..

Beide kerken zijn hiervoor geopend op zaterdag 4 november van 11.00 tot 12.00 uur.

Er wordt voor gezorgd dat alle producten na het weekend bezorgd worden bij de Voedselbank in Zutphen.

Gorssel, 27 oktober 2017

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail