De Herdertjestocht presenteert: Engelen bestaan!

Zaterdagavond 23 december a.s. is er weer de Herdertjestocht. Het is een sfeervolle korte wandeling  door Gorssel langs diverse taferelen die op humoristische wijze het kerstverhaal vertellen.

Engelen bestaan!
herder2Foto's van de Herdertjestocht van vorig jaar
Bekijk meer foto's 
De Herdertjestocht wordt vanaf 2012 georganiseerd door de Protestante Gemeente Gorssel/Epse en is iedere jaar een groot succes. Dit jaar is het thema ’Engelen bestaan!'. Engelen komen veel voor in de bijbel en zijn natuurlijk niet weg te denken bij het kerstverhaal van Jozef en Maria op weg naar Bethlehem. Engelen brachten Maria de blijde boodschap dat ze zwanger was en dat ze een zoon zou baren. Er was een engel die Jozef vertelde dat het goed was en dat hij kon trouwen met Maria. De herders op het veld kregen bezoek van een engelenkoor dat vertelde dat de ‘Koning’ was geboren. Er wordt wel gezegd dat ieder mens een beschermengel heeft. Is dat bijgeloof, of zijn in zekere zin mensen om ons heen engelen en zien we dat niet altijd?

Route
herdertjestocht 12-001De route is aangegeven met meer dan duizend lichtjes. Zij wijzen de weg langs bijvoorbeeld de herders in het veld en onderweg zou u zomaar de Wijzen uit het Oosten kunnen tegenkomen. Ook muziek en zang zullen zeker niet ontbreken. De route loopt globaal vanaf de kerk via de Westronde, het terrein van De Borkel en over de Roskamwei weer terug naar de kerk. Daar zullen de jonge ouders en hun nieuwgeboren zoon in de kribbe te zien zijn. Na afloop is er in de kerk warme chocolademelk.

herdertjestocht104De Herdertjestocht is een leuk evenement voor jong en oud.
Er kan gestart worden tussen 18.45 uur en 19.30 uur vanaf de kerk.
  

Gorssel, 15 december 2017

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail