Petra Scheele 40 jaar lid Scouting ‘Kompasnaald’

Scoutingroep de ‘Kompasnaald’ heeft afgelopen weekend tijdens een kerstworkshop gevierd dat Petra Scheele al 40 jaar lid is.

KompasnaaldPetraScheleKLGroepsvoorzitter Reinie van der Vlekkert (rechts) overhandigt een cadeau aan Petra ScheelePetra werd op 12 maart 1977 lid. Ze kwam eerst bij de kabouters en doorliep de padvindsters en sherpa’s. Ze volgde cursussen voor leidster en de bijbehorende kamptrainingen voor padvindsters en sherpa’s.
Ze is vele jaren vrijwilligster bij Scouting Nederland, was actief bij de Wereld Jamboree in 1995, bij de Nationale Jamboree en bij veel andere kampen. Ook is Petra een tijd lang penningmeester geweest bij het oude district de Graafschap en nu van het creatieve team van de subregio. Deze bereiden wedstrijden voor, waar ook elk jaar de scouts van de ‘Kompasnaald’ aan meedoen.
De organisatie om deel te kunnen nemen voor Interkamp neemt ze ook voor haar rekening. De scouts leren van haar met gereedschap om te gaan, van bijl tot decoupeerzaag, kaart en kompas, om heerlijk kampvuur te stoken en de techniek achter sjorringen.

Petra is met Koningsdag altijd aanwezig op de Roskamwei voor het bakken van broodjes en waar ze ook snel een keuken maakt van palen en touw. Ook was het Petra die de vogelvoeractie heeft bedacht. Daarvoor worden onverkochte mokken van de rommelmarkt gevuld met voer. Naast dit alles zorgt ze er altijd voor dat de scouts of explorers een leuke opkomst krijgen. Die opkomsten zijn eenmaal per twee weken op vrijdagavond voor de explorers en elke zaterdagmiddag bij de scouts.
Petra is een trouw lid dat veel doet voor de groep. Met de collectie voor Jantje Beton heeft ze de langste route. Ze is altijd van de partij bij de vrijwilligersactie NLdoet en ook bij de jaarlijkse rommelmarkt van de Kompasnaald in ’t Trefpunt kan ze niet gemist worden.

Petra ontving een mooi cadeau en werd na het toezingen door alle aanwezigen gefeliciteerd.

Tijdens de kerstworkshop zijn de welpen en de scouts druk geweest met maken van een bakje van ijslolly’s en kerststukjes, houten hangers voor in huis of in de kerstboom, plankjes met spijkerfiguren in vorm van een engel, rendier, hartje of kerstboom, en een gekke foto-opdracht rondom het kerstverhaal. De lunch bestond uit soep en broodjes. En natuurlijk tijd om uit te ravotten in het bos.

De tijd vloog die middag voorbij, net als 40 jaar lidmaatschap van Scouting ‘Kompasnaald’ Gorssel voor Petra.
 

 
Gorssel, 18 december 2017

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail