Kerkklokken Joppe beieren weer

Dankzij de Vriendenstichting van de kerk in Joppe kunnen kerkgangers en omwonenden het gebeier van de kerkklokken van de kerk in Joppe weer horen. De Vrienden hebben met ingezamelde gelden de aandrijving van twee kerkklokken van de Joppekerk kunnen laten vernieuwen.

Plannen
Priesterkoor ramenRamen priesterkoor in de kerk in JoppeMomenteel werkt de Vriendenstichting aan de publicatie van een gedenkboek in beperkte oplage, ter gelegenheid van de viering in 2018 van het 150-jarig bestaan van de kerk en geloofsgemeenschap in Joppe, in 2018. Er staan nog meer zaken op de wenslijst die passen bij de viering van het 150-jarig bestaan, zoals de verlichting van de gebrandschilderde ramen van het priesterkoor en een opknapbeurt van het kerkorgel (gebouwd in1889 door orgelbouwer Michaël Maarschalkerweerd).

Vrienden
OrgelJoppeOrgel in de kerk in JoppeDe Stichting Vrienden van de Rooms-Katholieke Kerk te Joppe is opgericht in 2015 en heeft als doelstelling ‘het financieel ondersteunen en het bevorderen van de instandhouding van het kerkgebouw van de Rooms-Katholieke Kerk aan de Joppelaan te Joppe en van de daarin plaatsvindende rooms-katholieke erediensten’. Het bestuur bestaat uit P.P.M. Wijnands (voorzitter), H.B.W. Brandjes (secretaris) en C.C.H.M. de Maes Janssens (penningmeester).

Contactadres
Wie de Vriendenstichting wil steunen, kan contact opnemen met het secretariaatsadres: Boerkamp 19, 7245 BM Laren, tel. 0573-400989, e-mail:.


Redactie Gorssel.nl
25 december 2017

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail