Een goed moment om Museum MORE en Kasteel Ruurlo te bezoeken

Kasteel Ruurlo is tot en met 7 januari gehuld in kerstsfeer en in het Gorssels museum is nog tot 21 januari de bijzondere overzichtstentoonstelling van Hermanus Berserik te zien. Twee maal sfeer en kunst op hoog niveau, dus een goede reden om in de komende dagen de musea te bezoeken.

Kasteel Ruurlo
KasteelRuurloKerstsfeerKLHet museum heeft met Kasteel Ruurlo een schitterende tweede locatie. Na een zeer ingrijpende verbouwing is het kasteel nu een thuis geworden voor veel werk van Carel Willink. De ontwikkeling van Willink van een jonge experimenterende kunstenaar tot de beroemde magisch- realist is er goed te zien. Ook zijn er veel creaties (mantels) van Fong Leng, waarvan er veel zijn gedragen door Mathilde, de excentrieke derde echtgenote en model van Willink.
Het kasteel is gelegen in een Engelse landschapstuin en de romantische en stijlvolle Oranjerie nodigt uit voor een lunch.
Kasteel Ruurlo is tot en met zondag 7 januari gehuld in kerstsfeer.

Expositie Hermanus Berserik
Berserik-TeunHermanus Berserik, Teun in poppenkast, 1964-1965, tempera en olieverf op doekIn Museum MORE Gorssel is nog tot en met 21 januari de overzichtstentoonstelling van het leven en werk van Hermanus Berserik (1921-2002) te zien. Drie zalen zijn gewijd aan deze kunstenaar met vrolijke schilderijen vol humor, poëzie en soms een vleugje surrealisme. Berserik is een van de meest toegankelijke kunstenaars in de Nederlandse kunstgeschiedenis. Ook mensen die nog nooit van hem gehoord hebben kennen vaak toch zijn werk. Berseriks vele ontwerpen voor affiches en boekomslagen, voor o.a. de PTT, de KLM en literaire uitgeverijen, behoren tot het collectieve geheugen van Nederland en zijn ook te zien.
Ook de laatste aankopen van het museum, twee prachtige portretten van Carel Willink en Gerard Röling zijn in Museum MORE geëxposeerd.

Verwacht: ‘De serene blik’ van vier realisten
Dick Ket Zelfportret 325pxDick Ket, Zelfportret met baret, 1933Na 21 januari zijn de bovenzalen van Museum MORE twee weken gesloten. De expositie van Berserik moet plaats maken voor een nieuwe tentoonstelling over vier grote Nederlandse realisten: Floris Verster, Jan Mankes, Dick Ket en Henk Helmantel.
Er zullen 120 werken te zien zijn die meer dan een eeuw realisme van topniveau omspannen. De vier kunstenaars worden vaak in één adem genoemd, maar zij worden nu voor het eerst bijeengebracht. Te zien van 4 februari tot en met 13 mei 2018.

270.000 bezoekers
De twee locaties hebben tezamen het afgelopen jaar 270.000 bezoekers gehad. In Gorssel waren dat er 150.000 en dat was maar liefst 50% meer dan het jaar ervoor. Kasteel Ruurlo is op 27 juni van dit jaar geopend en heeft in die ruim zes maanden 120.000 bezoekers verwelkomt. Ruurlo trekt dus zelfs nog meer bezoekers dan Gorssel.

Openingstijden
Museum MORE is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Kasteel Ruurlo is op dezelfde dagen open, maar vanaf 11.00 uur.
Beide locaties zijn op Nieuwjaarsdag geloten.
  Kerst2017LT 2 325px 

 
Redactie Gorssel.nl
28 december 2017

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail