Bouwbedrijf Enderink

“De kracht van ons bedrijf ligt in het aangaan van uitdagingen”

 Enderink, een bedrijf om op te bouwen

  
Enderink 2 kleinBoven en onder: Gerrit EnderinkOveral rond Gorssel en ook verder in de regio kom je de bekende gele borden van Bouw­bedrijf Enderink uit Joppe tegen. Zo heeft het bedrijf in 2019 bijvoorbeeld maanden­lang gewerkt aan de weder­opbouw van het Bos­restaurant in Joppe. Dat maakt nieuwsgierig, en dus heeft Gorssel.nl afgesproken met Gerrit Enderink, eigenaar van het bedrijf.

Het begin
Enderink 3 kleinGerit Enderink vertelt dat het bouwbedrijf in 1960 is opgericht door zijn vader. Oorspronke­lijk bevond het bedrijf zich in Epse, op de plek waar nu de oprit naar de A1 is. Vanwege de aan­leg van deze belangrijke verkeers­ader moest Bouwbedrijf Enderink in 1970 verhuizen naar de huidige locatie aan de Lochemse­weg in Joppe. Gerrit kwam in 1991 als ven­noot bij het bedrijf en in het jaar 2000 nam hij het bedrijf van zijn vader over. 

Uitdagingen
Enderink 4 kleinHet plaatsen van een dakkapel (foto Enderink)De werkzaamheden van Enderink bestrijken een groot gebied: nieuwbouw, onder­houd, verbouw, reno­vatie en verduu­rzaming. Een ander deel van de werk­zaam­heden bestaat uit het begeleiden bij diverse ontwerpen. Het werk­gebied omvat de hele regio. 
Gerrit: “De kracht van ons bedrijf ligt in het aangaan van uitdagingen. We gaan lastige projecten niet uit de weg. We zijn betrokken en onze lijnen zijn kort. Daarbij staan duur­zaam bouwen en verbouwen bij ons hoog in het vaandel”.

Goede sfeer 
Enderink 5 kleinNieuwbouw van het Bosrestaurant JoppeAanvankelijk werkte vader Enderink met drie werknemers. Dat aantal groeide uit tot het huidige aantal van zestien mede­werkers, af en toe aangevuld met part­timers. Alle medewerkers zijn breed inzetbaar.
Gerrit: “Dat de sfeer in het bedrijf goed is, blijkt wel uit het feit dat de medewerkers soms al heel lang in dienst zijn, tot wel dertig jaar. Er wordt dan ook regel­matig een vijf- of tienjarig jubileum gevierd”. 

Ontspanning 
Enderink 6 kleinDuurzaam: hergebruik van materialen (foto Enderink)Gerrit is getrouwd met fysiotherapeute Ingrid. Zij hebben dochter Maud, die de opleiding Fysio­therapie volgt en zoon Bart, die in zijn tweede jaar zit van de studie Kunstmatige intelligentie. 
Bij alle drukke werk­zaamheden is er voor Gerrit gelukkig ook nog tijd voor ontspanning. Zo is hij enthousiast lid van Wieler­toerclub Club (WTC) Gorssel, waar hij ook de functie van penning­meester vervult. Hij doet mee met de ‘snelste’ groep binnen de club, zowel bij het wiel­rennen als bij de ATB.
Ook is hij voorzitter geweest van de Ondernemersvereniging Epse, en was hij penning­meester van de afdeling Zutphen van Bouwend Neder­land (nu opgenomen in afdeling Stedendriehoek/Salland). 
Zestig jaar Bouwbedrijf Enderink, ‘een bedrijf om op te bouwen’.

Bouwbedrijf Enderink
Lochemseweg 64
7215 RC Joppe
Website


Redactie Gorssel.nl
7 september 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends