Cube Gallery

“Ik wilde een galerie, maar dan anders”

Cube Gallery, genieten van hedendaagse kunst


In het voorjaar van 2014 was Gorssel.nl al eens op bezoek bij Art B&B Huize Hermine aan de Huzarenlaan 8 te Joppe. Inmiddels is er veel veranderd: eigenaar Maarten Goossens heeft sindsdien zijn kunstcollectie zo uitgebreid en geprofessionaliseerd, dat je kunt spreken van een echte galerie. Aanleiding dus voor Gorssel.nl om een kijkje te nemen bij Cube Gallery.

Bijna honderd kunstwerken
Cube1Paméla Maria - 'Eye I' en daaronder 'Eye II' - 20 x 20 cm Er is een duidelijk onderscheid tussen Cube Gallery en Art B&B Huize Hermine. Met de naam Cube Gallery wil Maarten Goossens de mensen duidelijk maken dat het echt om een galerie gaat, naast het Art B&B. De naam Cube Gallery is gekozen vanwege de vorm van Huize Hermine: een markante villa met eenvoudige strakke lijnen. Maarten wilde een galerie, maar dan anders. Hij wil met zijn galerie vooral laten zien hoe kunst bij mensen thuis kan hangen. Er zijn, op het moment van bezoek, bijna honderd kunstwerken van veertien hedendaagse kunstenaars te bewonderen. De kunst is zo gepresenteerd dat het huiselijk aanvoelt. 

Hedendaagse kunstenaars
Cube2Elise van der Linden - StuwkrachtEenmaal per jaar, in december, is de grote wissel. Alles gaat van de muur, de gaatjes worden gestopt en de muren geverfd. Er komt weer plaats voor werken van vertrouwde en nieuwe kunstenaars.
De kunstenaars hebben bijna allemaal de kunstacademie afgerond, het moeten professionele kunstenaars zijn. Maarten wil het niveau hoog houden en dat is te zien. Kunst van Henk van den Bosch (museum MORE heeft ook kunst van hem), Elise van der Linden (‘Talent van het jaar 2017’), Rita Kok, Mirjam Kuitenbrouwer en nog vele anderen is te bewonderen.
Een mooi buitenkunstwerk is bijvoorbeeld Bumble Station (hommelbroedplaats) van Robbin Baas. In dit kunstwerk komen kunst en natuur mooi samen.
Maarten geeft desgewenst bij mensen thuis advies. Zo reed hij bijvoorbeeld eens met zijn auto vol kunst naar Abcoude, waar hij werken thuis bij de klant kon laten zien. “Erg leuk om je kunst meteen bij de klant te zien hangen”, vindt Maarten.

Zoet of hartig rondje kunst
Cube3
Wie denkt dat Art B&B Huize Hermine nu op de tweede plaats is gekomen heeft het mis. Maarten geniet van zijn gasten en veel van hen zijn geïnteresseerd in kunst. Er is een galerie en er is een B&B, beide zijn even belangrijk. De logés krijgen standaard een rondleiding langs de kunstwerken.
Sinds een half jaar organiseert Maarten ‘een zoet of hartig rondje kunst’, een rondleiding voor een persoon of groepen tot twaalf personen langs alle kunstwerken. Daarna kan er in de serre of in de schitterende tuin worden genoten van koffie en thee met heerlijke zoete lekkernijen.
Cube4Robbin Baas - 'Bumble Station' - 37 x 25 x 27 cm
  
Foto's: Janny Schiphorst
Zo is er in de zomer zelfgemaakte rabarbertaart met rabarber uit eigen moestuin. Het hartige rondje bevat een goed glas wijn met hartige versnaperingen.
Maarten is de tel kwijt hoeveel rondleidingen hij al heeft gegeven. Het is een groot succes, nog beter dan hij had gehoopt. Hij benadrukt dat iedere rondleiding en iedere groep weer anders is en dat maakt het telkens weer leuk. Iedereen gaat blij weg …, en dat geeft een heerlijk gevoel.
  

Cube Gallery
Maarten Goossens
Huzarenlaan 8
7215 EE Joppe
Website

 

  
Redactie Gorssel.nl
12 april 2017

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends