De Poorte Joppe

“Doorgaan op de oude voet”

De Poorte Joppe: nieuwe naam voor een bekend bedrijf

Poorte8GRDirk van Helvoort
Hieronder een deel van het wagenpark.
De foto's zijn gemaakt door Louise Tietge
(Klik op een foto om de hele serie te zien)

 
Poorte LT 10 6 17 8In 1945 richtte Jan Hendrik Goorman, woon­achtig in Joppe aan de Joppelaan tegenover boerderij Diekman, het allround loon­werkers­bedrijf Goorman op, dat in drukke oogsttijden de landbouwers in de wijde omgeving van Gorssel met allerlei diensten en machines behulpzaam was. In 1979 nam schoon­zoon Derk Vrielink de zaak over en verplaatste hij het bedrijf naar boerderij Diekman, de huidige locatie van het bedrijf. Toen Jan Hendrik Goorman in 1985 met pensioen ging, werd de naam aangepast naar ‘Loon- en Grond-verzetbedrijf Vrielink’. Derks zoon Erwin nam in 2001 het bedrijf over en in 2003 vond een grote verandering plaats: de agrarische sector werd afgestoten en het bedrijf ging verder als grond- en sloopwerk bedrijf.

Poorte LT 10 6 17 2Nieuwe eigenaar
In 2007 trad Dirk van Helvoort (zoon van de vroegere Gorsselse bakker Gerrit van Helvoort) bij het bedrijf in dienst, na eerst enige tijd werkzaam geweest te zijn bij een machine-importeur. Dirk wilde eigenlijk veel liever veel buiten werken in plaats van op kantoor, vandaar de overstap. Toen hem in 2011 de gelegenheid werd geboden het hele bedrijf over te nemen, maakte hij daar graag gebruik van.

Poorte LT 10 6 17 12Nieuwe naam
Enkele jaren na de overname werd ook de naam aangepast: sinds 1 januari 2017 heet het bedrijf ‘De Poorte Joppe’. De naam past er perfect bij: De Poorte symboliseert de ingang van het dorp Joppe waar het bedrijf gevestigd is en het betekent ook ‘doorgang’. En dat is precies wat Dirk graag wil: doorgaan op de vertrouwde voet.De Poorte heeft zeventien werknemers in dienst. Het werkgebied omvat de wijde omgeving van de cirkel Deventer-Zutphen-Lochem, met uitschieters naar Enschede en Apeldoorn.

Poorte4GRWagenpark
De Poorte heeft een zeer uitgebreid wagen- en machinepark. Zo beschikt het bedrijf over een mobiele kraan, een rupskraan, een minikraan, vier shovels van groot tot klein, een vrachtwagen met haakarmsysteem, en verscheidene trekker- en kiepcombinaties.

Werk
Straatwerk is een van de belangrijkste werkzaamheden, zowel in het groot als voor particulieren. Er worden veel terrassen en opritten aangelegd. De Poorte werkt samen met een grote showtuin in Heeten, waar de materialen uitgezocht kunnen worden. Door deze samenwerking zijn alle te leveren materialen altijd up-to-date. Een andere tak van de werkzaamheden is het sloopwerk, ook dit gebeurt van groot tot klein, zowel voor particulieren als voor de overheid.
Aanleg van riolering is weer een andere afdeling van het werk, evenals de aanleg van gazons.
Al met al zeer gevarieerde werkzaamheden met een enthousiast team en een zeer gemotiveerde eigenaar!

De Poorte Joppe
Joppelaan 81
7215 AD Joppe
Website 

  
Redactie Gorssel.nl
5 december 2017

aa

bb

cc

dd

ee

ff

gg

hh

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends