Eric Suyten

'Klantgerichtheid zit in mijn bloed’

Eric Suyten, adviseur duurzaamheid en aanjager van ‘Gorssel Bloeit’


Het gezegde ‘Schoen­maker hou je bij je leest’ gaat niet op voor Gorssel­naar Eric Suyten. 
Jarenlang was Eric ­ in het westen des lands. Tegenwoordig - inmiddels verhuisd naar Gorssel - is hij adviseur op het gebied van woning­verduurzaming en zet hij zich in voor de lokale gemeenschap. 

Groen bloed
SuytenWerk01 kleinEric Suyten aan het werk (boven en onder)Met zijn onderneming Triple Home Solutions richt Eric zich op het adviseren van particuliere woning­eigenaren op het gebied van verduur­zaming, met name energie­besparing. Hiervoor werkt hij samen met meerdere isolatie- en installatie­bedrijven uit de regio. Daarnaast is hij part­time adviseur voor een adviesbureau uit Haarlem, dat gemeenten helpt met energie­transitie.
SuytenWerk02 klein“Je zou denken dat hier sprake is van iemand met een bouwkundige achter­grond, maar dat ligt in dit geval toch even anders”, zegt Eric. “Mijn wieg stond in het magazijn van de Spar­winkel van mijn vader in een groot nieuwbouw­project uit de jaren ‘60 in Amsterdam West. Mijn familie was een echte kruideniers­familie, met meerdere ooms die ook een Spar­winkel hadden. Mijn opa was zelfs één van de eerste Spar­winkeliers in de jaren ‘30. Dit ‘groene’ bloed kroop ook lang door mijn aderen, al werd de Spar later een C1000 super­markt in het groene hart van Nederland.”

Nieuwe start
Na meer dan 25 jaar als supermarkt­ondernemer te hebben gewerkt verhuisde Eric naar Gorssel. Enkele jaren ‘sabbatical’ volgden, waarin hij bezig was met de verbouwing van zijn huis. Daarna volgde een nieuwe start: Eric werd adviseur voor een Haags bedrijf dat in de verduur­zaming werkte en mensen zocht voor een groot project in de Achter­hoek. 

Zelfstandig ondernemen
SuytenLE kleinEric Suyten bij LochemEnergieMaar het zelfstandig onder­nemen zat Eric toch in het bloed en daarom wilde hij naast zijn werk voor meerdere bureaus en isolatie­bedrijven ook iets voor zichzelf opzetten. De gedachte was daarbij om woning­eigenaren en hun belangen als uitgangs­punt te nemen. Deze klantgericht­heid stond immers ook in zijn vroegere super­markt centraal. Zo ontstond zijn bedrijf Triple Home Solutions.
Eric: “Op dit moment werk ik veel samen met energie­coöperatie LochemEnergie. De coaches van Lochem­Energie bezoeken veel woning­eigenaren en voorzien deze van een eerste advies.
Aanvullend hierop bezoek ik des­gewenst de woning om een concreet technisch advies te geven op het gebied van isolatie. Mijn bezoeken zijn niet gratis, maar kunnen uit­eindelijk wel flinke besparingen opleveren en daar­naast is het belangrijk de juiste keuzes voor de toekomst te maken.” Particulieren kunnen rechtstreeks bij Triple Home Solutions een advies aan­vragen; voor leden van Lochem­Energie is veelal een subsidie vanuit de gemeente mogelijk. 

Gorssel Bloeit
SuytenBloem kleinEric Suyten met enkele teamleden van 'Gorssel Bloeit'Via de Dorps­raad Gorssel draagt Eric graag een steentje bij aan de leefbaar­heid in Gorssel. Dat doet hij als lid van de werkgroep Woon­visie, maar ook als aanjager van het team van ‘Gorssel Bloeit’. De resultaten van het project Gorssel Bloeit zijn het hele jaar door op veel plekken in het centrum van Gorssel te bewonderen. Eric: “Ik was net in het dorp komen wonen, toen ik me bij de Dorps­raad Gorssel meldde als geïnteresseerde voor een werk­groep. Ik wilde onder meer met andere betrokken inwoners het centrum van Gorssel het hele jaar door aantrekkelijker maken met bloem­bakken. Het hart van ons dorp is tenslotte een plek waar elke inwoner van Gorssel regel­matig komt en is daarmee een plek van ons allemaal”. Diverse Gorsselse onder­nemers zegden enthousiast hulp toe en - met Eric als trekker van de groep - kon een team ‘groene vingers’ in de zomer van 2021 aan de slag. In de herfst van het­zelfde jaar werden 5000 bollen geplant en er zijn bloem­bakken geplaatst langs de weg­versmallingen, bij de entrees van het dorp en in het dorps­hart. 
Eric vertelt dat Gorssel Bloeit alweer een nieuwe uitdaging te wachten staat: het plant­vak achter de mozaïek­bank op het markt­plein in het dorp wordt opnieuw ingericht. Het project moet in de zomer van 2023 klaar zijn. “Alle beplanting in de bloem­bakken moet ook onder­houden worden, dus Gorssel Bloeit is altijd blij met uitbreiding van het team”.

  • Website Triple Home Solutions
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Redactie Gorssel.nl
26 april 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends