Flora-Inn Bloemisten

“De sfeer in het dorp is geweldig”

Charmaine van Flora-Inn heeft het naar haar zin in Gorssel

  
** Naschrift zie onder dit artikel
Al negen jaar heeft Flora-Inn een vestiging in Gorssel. Hoog tijd voor Gorssel.nl om er eens een kijkje te nemen. Dat idee werd door bedrijfsleider Charmaine den Adel en haar moeder Jacky gretig omarmd.

Familiebedrijf
Flora inn_LT_14-12-17_1Flora-Inn aan het Nijverheidsplein in GorsselFlora-Inn is een echt familiebedrijf. De eerste bloemenzaak werd geopend in Twello, de toenmalige woonplaats van de familie. Toen het gezin ruim dertig jaar geleden naar Bathmen vertrok, ging ook de zaak mee en werd de winkel in Twello gesloten.
Het echtpaar heeft drie kinderen, die allen geïnteresseerd waren met de winkel verder te gaan. Maar omdat één winkel te weinig was om iedereen een boterham te laten verdienen, werd rondgekeken naar een geschikte locatie. De keus viel op Gorssel, en in oktober 2008 werd een winkel aan de Hoofdstraat waar nu Swits is gevestigd gehuurd. Anderhalf jaar later verhuisde de zaak naar de huidige plek aan het Nijverheidsplein.

Fijne sfeer
Flora inn_LT_14-12-17_12Dochter Charmaine werkte aanvankelijk in Bathmen en haar zus Lucinda in Gorssel. Toen Lucinda zwanger was ruilden zij en Charmaine van werkplek. Vader, broer en Lucinda werken nu dus in de winkel in Bathmen. Sedert het voorjaar wordt Charmaine in Gorssel bijgestaan door haar moeder. Daarnaast werkt Nicole als vaste kracht in het huidige zaak.
Charmaine zou niet meer terug willen. De sfeer in ons dorp is zo goed, vindt ze.

Een begrip in Gorssel
In die negen jaar dat Flora-Inn hier nu zit is de winkel een begrip geworden. Er zijn veel vaste klanten. Deze hebben veelal een blind vertrouwen in Charmaine. Zoals nu in de kerstperiode. Klanten brengen een eigen vaas of schaal en zeggen: “Je weet wat ik leuk vind, dus ik vertrouw erop dat je iets moois voor me maakt”. Dat vertrouwen maakt dat Charmaine zich hier zo thuis voelt. Er is een persoonlijke band met de klanten, een band die kenmerkend is voor het gemoedelijke karakter van Gorssel.

Veelzijdig
Bij Flora-Inn kun je bloemen per stuk uitzoeken en er door de medewerkers een mooi boeket van laten maken. Service staat voorop. Uiteraard kunnen er ook kant en klare bossen worden gekocht. Daarnaast zijn er bedrijven en particulieren die een abonnement hebben en bijvoorbeeld iedere week of eens in de twee weken een boeket laten bezorgen. Zo zijn er nogal wat kinderen die een abonnement hebben afgesloten voor hun ouders op leeftijd. Flora-Inn maakt ook boeketten en corsages voor feestelijke gebeurtenissen en kransen voor rouwgelegenheden.
Behalve voor bloemen kun je bij Flora-Inn terecht voor vazen en snuisterijen en er worden workshops georganiseerd.

Gezellige kerstdrukte
Flora inn_LT_14-12-17_7Het gesprek met Gorssel.nl vindt plaats in een tijd van topdrukte: vlak voor Kerstmis. Er zijn veel bestellingen voor kerststukjes en de winkel is geheel in kerstsfeer. In de kleine ruimte achter de winkel, waar de boeketten en stukjes worden samengesteld en de pauzes worden gehouden, staan een paar krukjes om even te kunnen uitrusten als er een boterham wordt gegeten.
Flora inn_LT_14-12-17_9Fotografie: Louise Tietge
Klik op een foto voor de hele serie
Al pratend maakt Charmaine nog even een kerststuk op bestelling. Haar moeder en Nicole helpen ondertussen klanten in de winkel en maken van de uitgezochte bloemen een boeket.
Het is een gezellige boel, rommeliger dan anders vanwege de kerstdrukte. Maar er wordt steeds geveegd om de kleine ruimte overzichtelijk te houden.
Charmaine vindt Gorssel een mooi, levendig dorp: “Als winkel zitten we op een prima locatie. En Gorssel is echt gegroeid door de komst van museum MORE. En toch blijft het gemoedelijk”.
Gorssel.nl kan dat alleen maar beamen. 
  
Flora-Inn Bloemisten
Nijverheidsstraat 17
7213 DA Gorssel
Tel. 0575-494599
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website

 
Redactie Gorssel.nl
19 december 2017
  

**  Naschrift per 1 jan. 2019:
Charmaine werkt niet meer bij Flora Inn.  Flora Inn Bathmen en Flora Inn Gorssel zijn twee zelfstandige winkels geworden.

aa

bb

cc

dd

ee

ff

gg

hh

ii

jj

kk

ll

mm

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends