Matthijs Hage

“Ik geef graag mijn kennis door”

Matthijs Hage, gitaarles voor jong en oud

  
Matthijs Hage woont sinds juli 2019 in Gorssel en geeft gitaarles (“voor jong en oud, voor beginners en gevorderden en alle muziek­stijlen, behalve klassiek”). Gorssel.nl vroeg Matthijs naar zijn achtergrond en zijn drijfveren.

Kunstenaarsfamilie
Hage MatthijsMatthijs Hage Matthijs is in 1968 geboren in Laren (NH), in het Gooi, en komt uit een adellijke kunstenaars­familie. Het grootste deel van zijn jeugd woonde hij in Deventer, waar hij ook naar school ging.
“Bij ons thuis”, vertelt Matthijs, “moest alles zo gewoon mogelijk lijken, wat natuurlijk voor geen meter werkte. Over onze voor­ouders werd nooit gepraat, behalve in het museum. Wij bouwden onder­tussen hutten met de schilderijen van die voor­ouders bij mijn oma op zolder, dus zo gewoon was het niet. Kunst werd er bij ons met de pap­lepel ingegoten en ik denk ook dat ik daarom muziek ben gaan studeren.” 

Conservatorium
Matthijs studeerde eind jaren ’80, begin jaren ‘90 aan het conservatorium in Hilversum, waar hij een gitaar jazz­-opleiding genoot. Ook studeerde hij korte tijd in Zwolle. Om zijn studie te financieren stapte hij al snel in het vak als gitarist/begeleider van diverse bekende Nederlandse en buitenlandse artiesten. “Altijd op de achtergrond, maar het was wel een bijzonder leuke ervaring om te doen.” 
Voor zijn studie verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij tot 2009 woonde.

Producer
Door zijn stage bij Channel Classics in Amsterdam medio jaren ‘90 kon Matthijs zich ontwikkelen tot producer. Daar­door kreeg hij goede opdrachten voor muziek en animatie, onder meer van de Rabo­bank en van Joop van den Ende met de musical Titanic. Ook werkte hij regel­matig in diverse studio’s in opdracht van platen­maatschappijen. 

Sister Sledge
ZandtekenaarStill uit een zandtekenanimatie Tekeningen: Elze van den Akker, muziek: Matthijs Hage, producent: Van EngelenburgtheaterproductiesIn 2001 probeerde Matthijs een uitstapje naar de VS. Hij was door de muziek­groep Sister Sledge gevraagd daar te komen werken. De muziek­industrie genas hem echter snel van het verlangen naar roem en wel­vaart in Amerika. Sindsdien zet hij zich in voor klein­schalige projecten. Met vriendin Elze van den Akker, vormgever, theatermaker en zand­tekenaar, maakte Matthijs vanaf 2013 bijvoor­beeld een groot aantal korte voor­stellingen in samen­werking met Van Engelenburg Theater­producties in Haarlem: Matthijs als componist en Elze als zandtekenaar. 

Senang
Kings Men Macbeth Foto Elze van den AkkerMatthijs Hage werkte als componist mee aan de voorstelling Macbeth van de King’s Men (Foto: Elze van den Akker)Het theater is de plek waar Matthijs zich ‘senang’ voelt en waar hij graag werkt. Een van de stukken waaraan hij als componist werkte, is een voor­stelling van Macbeth door het toneel­gezelschap King’s Men, op locatie en in vier talen. Elze van den Akker ontwierp de kostuums.
Een andere passie van Matthijs is het plakken, knippen (‘editen en mixen’) van en adviseren bij pod­casts voor verschillende partijen, bijvoorbeeld voor de ‘Vereniging Eerste Huis’.

Gitaarles
Bij al deze werkzaamheden geeft deze creatieve duizendpoot ook nog eens graag zijn kennis door. Daarom geef hij gitaar­les. In 2009 was hij weer terug in Deventer en begon daar zijn gitaar­school. Zijn eerste leerlingen had hij in Gorssel, waar hij sinds juli 2019 zelf ook woont. 
Matthijs speelt graag (en goed) pop-, rock-, blues- en jazz-gitaar en dat deelt hij graag met iedereen die het wil leren. “Ik heb het liefste dat al mijn leerlingen goed worden of zelfs beter dan ik.”
Schroom dus niet om het gitaarspelen eens te proberen. Matthijs Hage helpt je met plezier!

Matthijs Hage
Gitaarles voor beginners en professionals
Tel. 06-51352381
Matthijs Hage via Soundcloud.com

 

Redactie Gorssel.nl
21 augustus 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends