Ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon

“Gezellig wonen, werken en winkelen in Gorssel”

Gorssel Buitengewoon, een actieve vereniging


Ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon zet zich in voor het ondernemerschap in Gorssel. Het gezonde ondernemersklimaat - dankzij de gunstige ligging, goede bereikbaarheid en Museum MORE - maakt het voor ondernemers aantrekkelijk om hun bedrijf in Gorssel te vestigen. Dat is duidelijk te zien aan het mooie en brede winkel­assortiment, maar bovendien werkt het positief wanneer je kunt zeggen dat je in Gorssel gevestigd bent. Gorssel is een ‘merk’.

Aantrekkelijk dorp
OndVerBestuurGRHet bestuur van Gorssel Buitengewoon (2018) v.l.n.r. Gerdie Oostenenk (penningmeester), Charles de Mari (voorzitter) en Judith van Harmelen (secretaris)De ondernemersvereniging zet zich in om een goede relatie te onderhouden met het gemeente­bestuur en andere lokale verenigingen en besturen zoals de dorpsraad. Zo kan effectief en constructief worden gewerkt aan het in stand houden van wat goed is en het bedenken en ontwikkelen van nieuwe initiatieven in het dorp. Het adagium luidt: ‘Gezellig wonen, werken en recreëren in Gorssel’.
Gorssel Buitengewoon zet zich ook in voor het bevorderen van het toerisme: een aantrekkelijk dorp nodigt immers uit om er te winkelen en langer te verblijven.

Versterken
IJsseljazz2016 kleinBenjamin Herman, Boris van der Lek en Hans Dulfer op het podium van IJsseljazz 2016Door regelmatige ontmoeting binnen de vereniging leren de ondernemers elkaar beter kennen als persoon en als bedrijf. Zo kunnen zij elkaar versterken.
Door de diverse samenstelling van het leden­bestand is er veel kennis en kunde, en ook een breed netwerk binnen de vereniging. De winkeliers richten zich vooral op activiteiten zoals Lente­kriebels, Mode Parade, Ode aan het Wild en Kerst. Meerdere werk­groepen zetten zich hiervoor in.

Evenementen
Buitenkunstig2017FB 39Buitenkunstig Gorssel 2017IJsseljazz en Buitenkunstig zijn vanuit de ondernemers­vereniging ontstaan en zijn inmiddels uitgegroeid tot zelfstandige evenementen met een eigen organisatie, maar nog wel met veel inbreng vanuit de ondernemers. Het zijn grote evenementen waarmee Gorssel op de kaart wordt gezet. Verder sponsoren de ondernemers tal van activiteiten zoals carnaval, het openlucht­theater en de festiviteiten van de Oranje­vereniging.

Actieve vereniging
De gemeente richt zich steeds meer op haar kerntaken en de ondernemers moeten zelf meer doen om het dorp voor iedereen aantrekkelijk te houden. Zo heeft Gorssel Buiten­gewoon bijvoorbeeld het initiatief genomen om de uitstraling van het centrum te verbeteren met fleurige bloembakken aan lantaarnpalen van onder meer de Hoofdstraat. 

Ond ver LogoNwTrans325px Kortom: Gorssel Buiten­gewoon doet meer dan u denkt!
 

Website
 

Redactie Gorssel.nl
6 maart 2018 

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends