Restaurant Bij Jansen & Jansen en camping Jong Amelte

“Alle verwachtingen zijn uitgekomen”

Restaurant en camping van hoog niveau

 
JJ-LT-5-6-17 2Sinds 1956 is aan de Kwekerijweg in Gorssel een camping gevestigd, genaamd ‘Jong Amelte’.
‘Jong Amelte’ werd in 1995 overgenomen door de ouders van de huidige eigenaren, de familie Jansen. Vanaf 2007 werkte Maarten Jansen bij zijn ouders in het bedrijf, dat hij in 2012 van hen overnam. De camping heeft honderd jaarplaatsen, dertig tourplaatsen en vijf recreatiebungalows.

Restaurant
Na enige jaren begon het bij Maarten en zijn vrouw Rosenna te kriebelen; zij zouden graag een goed restaurant bij de camping willen openen.
JJ-LT-5-6-17 6Eigenaar Maarten JansenEr werd gelukkig een ruime bouwvergunning afgegeven, zodat hun droom verwezenlijkt kon worden. Er verrees een prachtig pand aan de rand van de camping, dat goed past in de omgeving. Sinds twee jaar zijn zij dus de trotse eigenaren van zowel de camping als restaurant ‘Bij Jansen & Jansen’. De ‘bewoners’ van de camping hebben hier via crowdfunding flink aan bijgedragen, zij presteerden het om gezamenlijk een ton op te halen! Hier staat uiteraard een prettige tegenprestatie tegenover.

Ongestoord dineren
Bij het restaurant en de camping samen zijn ongeveer dertig mensen in dienst, waarvan zes fulltime.
JJ-LT-5-6-17 13Rosenna geeft door de week les op de basisschool in het dorp, in de weekends springt zij graag bij in het restaurant. Maarten en Rosenna hebben twee dochtertjes, van 4 en van 6 jaar.
Het restaurant bestaat uit een ruime eetzaal met tachtig zitplaatsen, een tussenzaal met veertig tot vijftig zitplaatsen en een familierestaurant met 45 zitplaatsen en een flink aantal kinderstoelen.  Gasten die rustig willen dineren worden dus niet gestoord door rondhollende kleine kinderen. Alle ruimten kunnen met elkaar verbonden worden voor grote gezelschappen. 

Hoge kwaliteit
JJ-LT-5-6-17 18Maartens ideaal was een restaurant dat eten van hoge kwaliteit serveert, met behoud van een gezellige en gemoedelijke sfeer. Het vlees komt van Slagerij Rodenburg en alle ingrediënten zijn dagvers. De opzet van de menukaart is origineel: behalve voor- en nagerechten worden voor € 10 zogenaamde ‘in betweens’ geserveerd, waarvan men er meerdere na elkaar kan bestellen. Ook zijn er specials voor € 15 en diverse salades.
Alle wijnen kunnen per glas besteld worden en iedereen kan rustig een wijntje drinken, want er is een prima functionerende pick-up & return service: indien gewenst wordt men op afspraak binnen een straal van 15 kilometer thuis opgehaald en weer teruggebracht. De kaart wisselt iedere zes tot acht weken.

Speelhal
JJ-LT-5-6-17 8Vanuit het familierestaurant (en buiten vanaf het terras) is een ruime speelhal voor de kinderen bereikbaar, met onder andere een klimtoren met glijbaan, grote bouwhoek, een pingpongtafel en een televisie. Voor de junioren worden leuke kindermenu’s geserveerd: een - laag geplaatst -  kinderbuffet of een plank met zeven kommetjes met allerlei kinderfavorieten, zoals kibbeling, frietjes, kip nuggets, fruit, stukjes komkommer, kleine tomaatjes, frikadelletjes, bitterballetjes, poffertjes etc.
Naast de ingang van het restaurant bevindt zich een open haard die bijna altijd brandt, met een kring stoelen eromheen waar geborreld kan worden. Uiteraard zijn ook koffiedrinkers welkom.

Brand
JJ-LT-5-6-17 17Op 11 maart 2017 speelde zich een drama af in het restaurant. Maarten werd wakker gebeld met de mededeling dat het brandalarm afging. Het bleek dat er midden in de nacht brand was uitgebroken, die gelukkig wel uit zichzelf doofde. De schade was echter aanzienlijk, er moest veel etenswaar worden weggegooid, alle stoelen gingen verloren, evenals de gordijnen. Het restaurant ging twee weken dicht  om de schade te kunnen herstellen. Gelukkig werd deze door een goede verzekering gedekt.
Maar al met al is de droom van Maarten & Rosenna ruimschoots uitgekomen, het bezoekersaantal is boven verwachting.

De foto's zijn gemaakt door Louise Tietge. Klik op een foto voor de hele serie.

Bij Jansen & Jansen
Kwekerijweg 4
7213 AX Gorssel
Website


Redactie Gorssel.nl
18 juni 2017

JJ-LT-5-6-17 5

JJ-LT-5-6-17 19

JJ-LT-5-6-17 4

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends