Art B&B Huize Hermine

“Veel meer dan alleen een Bed and Breakfast …”

Een paradijsje op aarde


Mooie jeugdherinneringen aan vakanties in deze omgeving waren voor Maarten Goossens, eigenaar van Art B&B Huize Hermine, aanleiding om vanuit Den Haag naar Joppe te komen. Daar heeft hij sinds maart 2013 zijn Bed and Breakfast (B&B), een waar paradijsje op aarde.
Aan Gorssel.nl de eer om dit schitterende ‘Bed and Breakfast’ te mogen bezoeken.

Rondleiding
HuizeHermineKL6Huize Hermine, prachtig gelegen aan de Huzarenlaan in Joppe. Klik op de foto voor vergroting en meer afbeeldingen.Het huis maakt je bij binnenkomst al meteen nieuwsgierig. Gelukkig neemt Maarten Goossens Gorssel.nl mee op rondleiding door Huize Hermine, gebouwd in 1909. Enthousiast vertelt hij over het mooie huis, dat volgens hem als een warme jas om hem heen zit, en over alle kunst die in het huis op een bijzondere manier wordt tentoongesteld. Kunstenaars moeten op zijn minst kunstacademie hebben gedaan om toegelaten te worden tot Huize Hermine. Kunstenaars zijn onder anderen Pam Schellekens, Ilse van den Berk, Lies van Dam, Rita Kok (ja, de vrouw van...) en nog enkele andere. Ieder kunstwerk heeft zijn eigen verhaal en is met heel veel zorg op een bijzonder manieren opgehangen. Ook dat wil Maarten laten zien, het presenteren van kunst is  belangrijk. Eenmaal per jaar verandert hij de collectie en worden de muren weer geschilderd.

De tuin
HuizeHermineKL5Na een inspirerende rondleiding zitten we met een heerlijke cappuccino en lekkere citroenkoekjes aan de keukentafel. Hier hebben we een geweldig uitzicht over de tuin, waar we later doorheen wandelen.
Tuinarchitecte Anet Scholma van Buro Mien Ruys heeft de tuin ontworpen. Er zijn drie aparte delen te onderscheiden: de rechte en halfronde blauwwitte borders met de grote vijver en het gazon, de moestuin met de oude fruitbomen en het wilde bosgedeelte. De berceau (loofgang), die begroeid is met heerlijk geurende Wisteria en witte Ramblerrozen, is een eigen ontwerp, in samenspraak met Marcel Nieuwenhuizen van De Brinker Tuinen. AL wandelend merk je hoeveel werk en liefde er bij deze tuin komt kijken. Het resultaat is er naar.

Art B&B
Sinds 24 maart 2013 heeft Maarten zijn B&B in Huize Hermine. Inmiddels ontvangt hij met grote regelmaat gasten, die niet alleen op de geweldige locatie afkomen, maar ook zeker voor de kunst.

HuizeHermineKL2Art B&B Huize Hermine beschikt over een ‘eigen vleugel’, waar zich de comfortabele slaapkamer, badkamer, lounge en veranda met houtkachel bevinden. Op de veranda van Huize Hermine kunnen gasten 's avonds een vuurtje stoken in de Jøtul houtkachel en vervolgens genieten van de sterrenhemel, met op de achtergrond de mysterieuze geluiden van het bos. Ook bestaat er de mogelijkheid om met niet al te grote groepen het huis te bezichtigen met rondleiding en een heerlijke high tea.
Een ware droomlocatie...

B&B Huize Hermine
Huzarenlaan 8
7215 EE Joppe
Tel. 
06-55303329
Website: www.huizehermine.nl


Gorssel.nl
12 april 2014

aa

bb

cc

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends