De Schotse Ruit

“Passie voor alles wat Schots is”

Een winkel met landelijke sfeer

  
Gorssel kent veel ‘lifestyle’ winkels, en niet alleen in het dorpscentrum. Vanaf de N348 is dichtbij de afslag naar de Hoofdstraat De Schotse Ruit te vinden, een winkel met een landelijke uitstraling.
Eigenaresse Ans Kronenberg kon in 2007 haar passie voor alles wat met Schotse ruiten te maken heeft verwezenlijken. Het voormalige pand van Lensink aan de Deventerweg in Gorssel kwam vrij en Ans vond dit een goede locatie voor haar winkel.

De Schotse_ruit-002Die winkel werd, hoe kan het ook anders, ‘De Schotse Ruit’ gedoopt. De opening ging destijds dan ook in stijl met een echte doedelzakspeler. Ans heeft haar passie voor Schotland en alles wat daarbij hoort gedeeltelijk van haar moeder meegekregen; denk hierbij aan de clans en de rustige levensstijl, allemaal net wat meer ‘relaxed’.

Landelijke sfeer
De Schotse_ruit-009De Schotse Ruit heeft een mooie landelijke sfeer. Er is een ruime sortering in Schotse producten, zoals origineel shortbread, fudge en een twintigtal marmelades. Voor het buitenleven kun je er terecht voor outdoor laarzen van Beaufort en Merrell, tassen van Bear Design, tijdloze kleding, warme vesten, waxjassen, shawls en hoeden en petten. Je kunt ook je waxjas bij Ans laten behandelen.
In de winkel zijn ook mooie serviezen van Kitchentrend en Dunoon porselein te vinden. Onlangs heeft Ans deze serie uitgebreid met haar eigen unieke servies met Schotse ruit. Bovendien zijn er allerlei accessoires en cadeauartikelen te koop. Speciaal voor de kerst heeft De Schotse Ruit bijzondere Engelse artikelen, maar er wordt natuurlijk ook op de andere seizoenen goed ingespeeld.

Uitstraling
De Schotse_ruit-011 Vanaf de N348 is het pand door de uitstraling niet te missen, daar is veel aandacht aan besteed. De Schotse Ruit trekt dan ook veel klanten via de doorgaande weg, en dat betekent dat het publiek vanuit alle windstreken komt. Veel museumbezoekers weten ook de weg naar de Schotse Ruit te vinden, “een goede doelgroep” volgens de eigenaresse. Ans zit nog volop plannen: “Ik ga eerst de buitenkant van de winkel aanpakken en later wil ik aan de achterkant een theeschenkerij beginnen”. Daar kun je dan voor een echte ‘high tea’ terecht.
De Schotse Ruit vernieuwt het assortiment steeds: een sterk punt. De winkel, met een bevlogen Ans Kronenberg, past goed bij het dorp Gorssel en is zeker een bezoek waard.

De Schotse Ruit
Openingstijden: dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.30 tot 17.00 uur (of op afspraak)
Deventerweg 7
7213 ED Gorssel
Tel. 0575-490771

Website

 

  

De Schotse ruit 004 kleinDe Schotse ruit 006 klein

 Fotografie Simke Kamphorst. Klik op een foto voor vergroting en voor meer foto's

De Schotse ruit 010 kleinDe Schotse ruit 012 klein

De Schotse ruit 008De Schotse ruit 017De Schotse ruit 018


Redactie Gorssel.nl
27 oktober 2015

 

aa

bb

cc

dd

ee

ff

fff

gg

hh

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends