Dierenartspraktijk Beekdal

“Als je rust uitstraalt, kun je veel doen met huisdieren”

Bedrijfsbezoek bij dierenartspraktijk Beekdal


Konijn, hond en poes komen tijdens het spreekuur bij dierenartspraktijk Beekdal langs. Gorssel.nl liep mee met dierenarts Corali van Bork. Ze beschermt dieren tegen ziek worden en behandelt hun aandoeningen. “Ik heb zo’n mooi vak.”

Spoed in huis
De dag begint hectisch. Om zeven uur wordt Corali uit bed gebeld. De bevalling van een van de Beagles uit de praktijk gaat niet goed. “We hebben een keizersnede moeten doen, omdat een van de pups knel zat”, vertelt de dierenarts later. Twee van de drie pups kwamen kerngezond ter wereld, de derde heeft het niet gered. “Dat is pijnlijk, maar ook een onderdeel van mijn vak.” Na de keizersnede staan twee kleinere operaties gepland en er volgen nog twee spoedgevallen die dag. “Vaak komt het op een dag allemaal tegelijk.” Corali kan bijna alle behandelingen in haar eigen praktijk uitvoeren. Ze heeft een behandelkamer, operatiekamer en een nieuw röntgenapparaat. “Dat is best luxe. Foto’s komen direct op het beeldscherm van de computer. Je kunt foto’s gemakkelijk bewaren en het is handig in de samenwerking met specialisten”, legt ze uit.

Spreekuur
BeekdalKL2Het spreekuur start ’s avonds met de komst van Pasco, een Engelse Cocker Spaniel. Na een operatie aan zijn oog worden vandaag de hechtingen verwijderd. Terwijl de assistente zijn kop recht in de lamp houdt, doet Corali zorgvuldig haar werk. Als je rust uitstraalt, kun je veel doen met huisdieren.”

Konijn Snuffie, die vanochtend is geopereerd, wordt vervolgens opgehaald. De eigenaar verlaat de praktijk met een drankje in de ene hand en een doos met het konijn in de andere. De volgende ‘klant’ zit al in de wachtkamer en komt dieetvoer ophalen voor de kat.

De behandeling aan het oog van Snuitje, een zwart/wit konijn, heeft nog niet het gewenste effect gehad. Met de lamp erbij wordt het oog en het ooglid bestudeerd. Opereren of niet, dat is de vraag waarmee de eigenaars naar huis gaan. Corali: “Ik vertel mensen het eerlijke verhaal. Het konijn heeft pijn en als ik hem opereer verliest hij zijn oog. Dat is een naar verhaal. De eigenaars moeten er samen over nadenken of ze dat willen laten doen.”

Bayas

BeekdalDuo 325pxKlik op een foto voor vergroting en om meer foto's te bekijkenEen vrolijk gezicht tonen Corali en haar assistente bij de binnenkomst van een witte herderpup, Bayas. Hij is drie maanden en komt vandaag voor zijn entingen. “Dit maakt je dag weer helemaal goed.” 
Nog even de krammen uit de staart van een Golden Retriever verwijderen en dan sluit de dierenarts het spreekuur. Aan een lange, hectische dag komt een einde.

 

Dierenartspraktijk Beekdal
Dommerholtsweg 9
7213 ET  Gorssel
Tel 0575-490042
Website

Behandelingen op afspraak; geen open spreekuur meer (update: 1 maart 2023)


Redactie Gorssel.nl
15 november 2012

 

beekdal3

           

    

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends