Diex Design

“De winkel moet een beleving zijn”

Diex Design, drie ambachten onder één dak

 
** Zie naschrift onderaan dit artikel
Sinds november 2016 heeft Anita de Jong haar winkel Diex Design aan de Hoofdstraat in Gorssel. Er is in de maanden daarna veel gebeurd, in het voorjaar van 2017 hebben zich twee nieuwe shops bij Diex gevoegd: Precious Works, edelsmeedkunst en De Hoge hoed, zelfgemaakte dameskleding.
Gorssel.nl ging een kijkje nemen.

Diex
DiexDuoHet voormalige pand van de Rabobank in Gorssel leent zich uitstekend voor shops in een shop. Het is een groot oppervlak met diverse ruimten die duidelijk met elkaar in verbinding staan. Diex Design van Anita de Jong heeft woonaccessoires, lifestyle artikelen, mooie designklassiekers en kleine hebbedingetjes.
Anita de Jong volgde onder meer een opleiding tot interieurarchitect en wilde graag een etalage voor haar eigen ontwerpen hebben en een podium bieden aan nieuwe designers. Zo is het idee voor een eigen winkel geboren. In een eerder gesprek met Gorssel.nl vertelde ze dat de winkel vernoemd is naar haar kat Diex: die is super eigengereid, eigenwijs en anders dan anders en “dat is precies wat ik ben.”

Beleving
DiexcsJTE24De vier ondernemers aan tafel, v.l.n.r. Nicole van Heeswijk (Edelsmid), Anita de Jong (Diex), Anneloes Bavinck en Heidi Willems (De Hoge Hoed)“De winkel moet een beleving zijn”, vindt Anita. Er is ook ruimte voor andere ondernemers (shop-in-shop), zodat die elkaar kunnen versterken en een totaal lifestyle concept kunnen aanbieden, verschillende ambachten onder één dak. Er zijn inmiddels twee ondernemers in het pand bijgekomen: Nicole van Heeswijk (Precious Works) en Heidi Willems en Anneloes Bavinck (De Hoge Hoed). De Hoge Hoed werkt daarbij ook samen met Wilma Kiewiet.
Eigenlijk is het allemaal vanzelf gelopen. Een vriendin van Nicole van Heeswijk was in de winkel en heeft Nicole getipt. Aangezien Nicole graag naar Gorssel wilde, vanwege het artistieke klimaat, was het heel snel beklonken. De Hoge Hoed is getipt door Wilma Kiewiet uit Gorssel, zij geeft kleur- en figuuranalyse en werkte al samen met De Hoge Hoed. Sinds het voorjaar bestaat Diex Design dus uit drie winkels: Diex, Precious Works en De Hoge Hoed.

Nicole van Heeswijk
DiexcsJTE01 250pxNicole van Heeswijk heeft haar opleiding tot edelsmid gevolgd aan de Vakschool Edelsmeden in Amsterdam en haar meesterexamen in Schoonhoven. In Hengelo heeft Nicole haar atelier Precious Works, waar ze haar moderne eigen ontwerpen en opdrachten van klanten maakt. Al haar werken zijn unica. NIcole wil echt een statement maken met haar werk. “Middelmaat wordt al genoeg bediend”, vindt Nicole. Ook maakt ze opdrachten voor klanten. Nicole: “Ik vind het fantastisch om herinneringssieraden te maken, ik gebruik hiervoor vaak oud goud of zilver. Zo’n sieraad heeft veel emotionele waarde”. Intensief contact met de klant is hiervoor erg belangrijk. Ook leuk om te weten is dat Nicole ‘aardigheidjes’ maakt, bijvoorbeeld een klein zilveren bloemetje of een geluksdubbeltje, opstekertjes voor een heel vriendelijk prijsje.
Met de winkel in Diex is Nicole erg tevreden, mensen die naar Gorssel komen en het museum bezoeken houden van een bepaalde schoonheid. De winkel heeft diverse vitrines met unieke sieraden, de moeite waard om even te gaan kijken.

De Hoge Hoed en Wilma Kiewiet
DiexcsJTE 14Fotografie: Janny Schiphorst Klik op een afbeelding voor vergroting en om meer foto's te zien.Heidi Willems, coupeuse en Anneloes Bavinck, docente Textiele werkvormen, werken al heel wat jaren samen. Het is allemaal begonnen met het maken van feest- en theaterkleding voor hun kinderen op de lagere school, en dit groeide uit tot reclameopdrachten van onder andere de KLM. Steeds meer kregen ze de vraag of ze geen dameskleding konden maken, en nu ontwerpen ze hun eigen kledingcollectie vanuit hun atelier in Zutphen. De winkel aan de Hoofdstraat in Gorssel was een uitkomst. Er worden ook handgemaakte tassen en accessoires verkocht (deze zijn niet van eigen makelij).
DiexcsJTE 13De naam Hoge Hoed komt voort uit het idee iets moois voor ieders figuur te toveren. Het concept van Heidi en Anneloes is vrij uniek, je kunt in je eigen maat in de gewenste kleuren het model laten maken dat in de winkel hangt. Er wordt goed gekeken naar de juiste pasvorm; eigenlijk bestaat hun werk ook uit unica. Ook kun je gebruik maken van het ‘It’s me’ concept; je wordt dan helemaal onder de loep genomen, je krijgt een kleur- en figuuranalyse en alles wordt precies op maat gemaakt. Dit doet de Hoge Hoed in samenwerking met Wilma Kiewiet.

DiexcsJTE 11

Er valt heel veel te zien bij Diex aan de Hoofdstraat, het is een bijzondere winkel geworden. Alle vier onderneemsters zijn enthousiast over het concept. Kwaliteit, originaliteit en service staan bij allen hoog in het vaandel. De reacties van klanten zijn zeer positief. Weer een mooie winkel in Gorssel!

Diex Design
Hoofdstraat 48
7213 CX Gorssel

 

 

Redactie Gorssel.nl
22 augustus 2017

 

** Naschrift
Diex Design is per eind december 2018 gesloten.  

11

aa

bb

cc

dd

ee

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends