Eetcafé de Hoek - Willem Mogezomp

“Een bedrijf met vijf ingangen”

Eetcafé de Hoek: veelzijdig en laagdrempelig


Op een druilerige winterochtend schuiven we aan bij Willem Mogezomp, eigenaar van eetcafé De Hoek, en bij de koffie komt een geanimeerd gesprek op gang. Immers, Gorssel.nl wil meer aan de weet komen over dit bekende Gorsselse eetcafé en de niet minder bekende exploitant.

Van jongs af aan betrokken bij De Hoek
Hoek24-1-14Kl1"Het was eigenlijk al van kinds af aan onontkoombaar dat ik hier terecht zou komen", vertelt eigenaar Willem. "Al op jonge leeftijd pakte ik van alles aan om m'n spaarpot te vullen, met onder meer een krantenwijk, het maaien van gazons en meer van dat soort klusjes. Dus toen Gerrit Zuurveld, toenmalig eigenaar van De Hoek, mij vroeg om te komen helpen bij het ophalen van lege glazen tijdens het traditionele vogelschieten op Koninginnedag bij de Houtwal, deed ik dat graag. Vervolgens bleef ik allerlei hand- en spandiensten bij De Hoek verrichten. Als negenjarig(!) joch zat ik al in de horeca..."

Ongeluk op kartbaan
Het horecavirus had Willem dus al vroeg te pakken, en na het afronden van de Middelbare Hotelschool kwam hij in vaste dienst bij De Hoek. Eigenaar Zuurveld was zo slim om hem maximaal bij de bedrijfsvoering te betrekken, achteraf een wijs besluit. In die tijd werkte Willems levenspartner en huidige vennoot Cindy Schermer ook al bij De Hoek, maar van een romance was toen nog geen sprake. Dat kwam pas later...
Hoek24-1-14Kl2aIn 1999 kreeg eigenaar Zuurveld een ernstig ongeluk tijdens een personeelsuitje bij de Gorsselse kartbaan. De taken van Willem en ook die van Cindy kwamen in een stroomversnelling en gezamenlijk gingen ze het cafetaria en het café beheren. Circa een jaar later kwam de zaak te koop, maar ze beschikten niet over de noodzakelijke middelen. Het zou nog tot 2008 duren voordat Willem en Cindy de zaak van toenmalig eigenaar Mark Schiphorst konden overnemen. Spoedig daarna werd de serre uitgebreid, kwam er een zaaltje achter het café en werd de keuken rigoureus gerenoveerd en van de modernste apparatuur voorzien.

Veel verschillende activiteiten
Hoek24-1-14Kl6aDe Hoek is volgens Willem een bedrijf met vijf verschillende ingangen. "Je hebt ons café met terras voor een drankje, een potje biljarten of belangrijke sportwedstrijden kijken op het grote TV scherm; dan het eetcafé, met een uitgebreide kaart voor lunch of diner, en bij het cafetaria kan je terecht voor je frietje, kroketje of een broodje. Ook worden feesten en partijen door ons gecaterd. Daarvoor worden niet alleen buffetten in verschillende prijsklassen door ons verzorgd, maar je kunt ook bij ons een tent, tafels of een tap huren, al of niet inclusief bediening. Dan zijn we ook nog betrokken bij allerlei evenementen, zoals IJsseljazz, Buitenkunstig en niet te vergeten Le Tour de Hoek. Maar ook bij kleinschaliger gebeurtenissen als Pleintje Open of het Gorsselse Paasvuur zijn we van de partij." Dat alles kan natuurlijk niet door Willem en Cindy alleen worden afgehandeld. Voor al die bedrijvigheid zijn er bij De Hoek twee fulltime krachten in dienst, aangevuld met twee vaste parttimers en een elftal parttimers die op afroep beschikbaar zijn.

Uitgebreide kaart eetcafé
Hoek24-1-14Kl5aIn het aparte restaurantgedeelte van het eetcafé kan men desgewenst in alle rust genieten van de maaltijd. Het is ook mogelijk om deze ruimte in de avonduren te huren voor bijvoorbeeld een feestje of vergadering.
De laatste tijd is de menukaart behoorlijk uitgebreid. Men kan niet alleen kiezen uit royale uitsmijters of ruim belegde broodjes, maar ook voor een compleet drie-gangen menu. Van visplateau tot kalfslever en van biefstuk tot varkenshaas, er is keuze genoeg, ook in voor- en nagerechten. Ook staat iedere dag weer een andere, vriendelijk geprijsde dagschotel op het menu en seizoensgerechten met bijvoorbeeld wild of asperges zijn regelmatig verkrijgbaar.

Sponsoring
Het is opvallend dat De Hoek veel sportclubs sponsort, onder meer als hoofdsponsor van Voetbalvereniging Gorssel. Ook andere verenigingen en diverse activiteiten in het dorp worden door De Hoek ondersteund, vaak met benodigdheden zoals biertap, tent, tafels en stoelen. Een mooi recent voorbeeld is de opening van het Openluchttheater en de daar te houden voorstellingen. Ook bij grote evenementen als IJsselJazz staat de naam van De Hoek op de sponsorborden vermeld. "Wij voelen ons absoluut betrokken bij het sportieve en maatschappelijke leven in Gorssel, maar natuurlijk is het ook de bedoeling dat sponsoring klandizie oplevert", geeft Willem toe. "Zeker op een dorp heb je te maken met de 'gunfactor', en die hopen we met onze ondersteuning te bevorderen."

Tour de Hoek
Hèt evenement dat jaarlijks bij De Hoek wordt gehouden is natuurlijk de 'Tour de Hoek'. Alweer tien jaar achter elkaar wordt dit wielerfeestje georganiseerd door een aantal enthousiaste vrijwilligers, verenigd in 'La Société Le Tour de Hoek'. Voor de weinige lezers die niet weten wat de Tour de Hoek nou eigenlijk is: het komt er op neer dat de deelnemers zèlf een ploeg kunnen samenstellen, die afhankelijk van de etappe-uitslagen punten verzamelt. Volgens Willem Mogezomp, die dit gebeuren al die jaren van harte ondersteunt, is het "enorm gezellig, met behoorlijk wat spanning, maar ook met mooie prijzen." En dat het een populair evenement is, blijkt uit het aantal deelnemers: vorig jaar stonden ruim duizend(!) ploegen ingeschreven.

Hoek24-1-14Kl3Al met al zijn Cindy en Willem van Eetcafé De Hoek niet weg te denken uit Gorssel.
Als smakelijke sponsor van diverse verenigingen en betrokken bij allerlei activiteiten op het dorp, is De Hoek letterlijk niet te missen!

www.eetcafe-dehoek.nl


Gorssel.nl
29 januari 2014


aa

bb

bb

cc

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends