Het Bosrestaurant Joppe

“Een mooi bedrijf neergezet, daar zijn we trots op”

Het Bosrestaurant, al vijf jaar gastvrij

 
** Zie naschrift onderaan dit artikel 
Op vrijdag 4 maart 2016 was het al weer vijf jaar geleden dat Ton en Riska van Til en Jeroen en Gerdie Wendt de deuren van het Bosrestaurant in Joppe openden. Wat is er de afgelopen vijf jaar gebeurd, hoe gaat het met het Bosrestaurant, wat zijn de plannen? Gorssel.nl ging een kijkje nemen.

“De tijd vliegt”
Bosrest4 3 0163aKLJeroen en Ton kunnen het zich nog herinneren als de dag van gisteren. “De tijd vliegt” zegt Ton. Er is zoveel gebeurd, hun voormalige werkgever De Roskam in Gorssel ligt nog vers in het geheugen, een aantal medewerkers is nu nog steeds werkzaam bij het Bosrestaurant. Wat natuurlijk ook weer verhalen over vroeger oplevert. Het is één van onze beste beslissingen geweest om het Bosrestaurant te openen, zeggen zowel Jeroen als Ton. Een toekomstdroom die uitkwam.

Laagdrempelig en gastvrij
Bosrest4-3-165KLDe doelstelling van destijds was een laagdrempelig restaurant, goed eten voor een goede prijs, gastvrije bediening, laten zien dat je plezier in je werk hebt. Is daar nog iets aan veranderd?
“Nou nee, eigenlijk niet, alleen kunnen we nu zeggen dat onze doelstelling boven verwachting bereikt is. Nu moeten we doorgaan en vasthouden. Het hoeft niet meer en meer, als je vol zit en je levert een goed product, dan is het genoeg. Wij hoeven geen Bib Gourmand, dit werkt enkel drempelverhogend. Bij ons moet je een schnitzel en een diner kunnen eten”, zegt Jeroen. Belangrijk is dat we dit niveau goed vasthouden.”

De afgelopen vijf jaar
Het viertal heeft de afgelopen jaren zeker niet stilgezeten. Het begon al snel met de verbouwing van de huiskamer. Hier is plaats voor maximaal vijftig (zittende) personen, deze ruimte is vrijwel elke dag gevuld met diverse gezelschappen: Rotary, huisartsen, cavalerie, marine en natuurlijk verjaardagen, vergaderingen, noem maar op. Er zijn nu plannen om hier nog een bar in te bouwen, zodat de woonkamer meer zelfvoorzienend wordt.
Ook de catering is een steeds groter onderdeel van het bedrijf geworden, laatst was er nog een bruiloft met 200 gasten. Dat is ook weer een uitdaging.

De Wingerd
BosrestWingerdKLIedere zaterdag: proeverij van Het Bosrestaurant voor slijterij De Wingerd. Maar de grootste gebeurtenis van de afgelopen vijf jaar mag toch wel de opening van slijterij De Wingerd in Gorssel genoemd worden. Hier had het viertal nog nooit bij stil gestaan, dit kwam echt zomaar op hun pad. “Toen Han Christiaan Brinkman met het voorstel kwam om de slijterij naast de Jumbo over te nemen, hebben we wel even achter onze oren gekrabd. Wij wisten niets van deze tak van sport en we hebben onze handen al vol aan het restaurant en onze gezinnen.” Maar toch liet het idee hen niet los en toen Erik Derks, zeer kundig in deze branche, op hun pad kwam, vielen de puzzelstukjes op hun plek. De opening van slijterij De Wingerd werd op 1 augustus 2015 een feit. Ton, Jeroen, Gerdie en Riska laten Erik volledig zijn gang gaan, maar ondersteunen hem waar nodig. “De Wingerd levert ons een mooie kruisbestuiving op”, aldus Jeroen. “De wijnen die wij schenken in het Bosrestaurant zijn te koop bij De Wingerd.” Erik regelt regelmatig proeverijen, waar het bosrestaurant de hapjes bij maakt, 18 maart een bierproeverij, helaas al uitverkocht. Op 22 april is er een whiskydiner in het Bosrestaurant, de Wingerd schenkt de whisky's afgestemd op het diner dat Jeroen samenstelt, dit loopt ook al aardig vol.

Toekomstplannen
Bosrest4-3-164KL
“Er dwarrelen altijd wel plannen door je hoofd, de bovenruimte staat nu leeg, misschien kunnen we daar nog eens kook workshops gaan geven. Misschien nog wat uitbreiden. We zien het wel.”

Uitdaging
“Als het elke dag weer lukt om de circa honderd gasten per dag naar wens te bedienen, is dat een uitdaging. Verder natuurlijk IJsseljazz met VIP-tent waar we 375 tot 400 mensen van eten voorzien met het Foodplein. Een goed verzorgde catering, dat is mooi om te plannen. Het niveau vasthouden. Tja, eigenlijk is het een aaneenschakeling van hoogtepunten en uitdagingen.”

Komst van Loetje
“Het is heel goed voor Gorssel dat Loetje komt en dat de Roskam een mooie invulling krijgt. Ik moet, in het weekend, regelmatig mensen teleurstellen omdat we vol zitten; fijn als ze dan bij Loetje terecht kunnen. Als het open is, gaan we er met z’n allen een hapje eten, hopelijk zij ook bij ons. Loetje kan prima smaken met de Hoek, het Elfuur en ons Bosrestaurant.

Vijfjarig jubileum
Bosrest-haard RudyV
“Al dit werk van de afgelopen vijf jaar hebben we natuurlijk niet met z’n vieren gedaan. Zonder onze medewerkers, ouders en schoonouders en natuurlijk onze klanten hadden we dit nooit bereikt. Daarom zijn we, om het jubileum te vieren, met alle (inmiddels dertig) medewerkers, een horecaweekend (maandag en dinsdag) naar Valkenburg en Maastricht geweest. Hier hebben we het super gehad met onder meer een steptocht, lasergamen en natuurlijk hebben we lekker gegeten. Dat komt de sfeer onder de medewerkers nog meer ten goede. Een aantal is hier ook al vanaf het begin werkzaam, we hebben onderling een hele goede band. Van de medewerkers heeft het Bosrestaurant een mooie boom voor op het terras aangeboden gekregen. Deze is precies op 4 maart 2016 geplant, een blijvende herinnering.”

Heel belangrijke medewerkers zijn alle ouders en schoonouders. Zij verzorgen het onderhoud van het terras, wassen en strijken, klussen, ze vangen de kinderen op en nog vele andere hand- en spandiensten, echt onmisbaar. “Wij gaan met z’n allen goed uit eten!”

“Vijf jaar hard werken, een mooi bedrijf neergezet, daar zijn we trots op”. 
Daar is Gorssel.nl het van harte mee eens.

  • LogoBosrestaurantTransHet Bosrestauarant Joppe
    Joppelaan 100, 7215 AE Joppe
    Telefoon 0575-494206
  • Website

 
Redactie Gorssel.nl
6 maart 2016 


 ** Naschrift:
Het Bosrestauarant is op 6 november 2018 grotendeels afgebrand.
Het vernieuwde restaurant is januari 2020 geopend. Artikel hierover.

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends