Natuurdrogist Gorssel

“Een droom kwam uit”

Exclusief, maar ook een gewone drogist


Nat.drog.4Sinds februari 2015 is Martin Daniël de trotse eigenaar van Natuurdrogist Gorssel aan de Hoofdstraat 36a in Gorssel. Samen met Els, al jaren het vertrouwde gezicht van de voormalige Drogisterij Trea en met een vaste medewerker op zaterdag, runt Martin zijn nieuwe winkel. De vorige eigenaar, Trea, heeft zich wat meer naar de achtergrond teruggetrokken. Zij houdt zich bezig met de boekhouding en adviseert samen met Els bij de inkoop, met name in de cosmeticabranche.
Voor de opening is de winkel verbouwd en de zaak heeft een lichte, frisse uitstraling. Uitnodigend om binnen te lopen. En dat doet de redactie van Gorssel.nl dus ook.

Dromen over een eigen drogisterij
Nat.drog.2
Martin was werkzaam in de buitendienst van de geneesmiddelenindustrie. Als vertegenwoordiger kwam hij al jaren bij de vorige eigenaar Trea over de vloer. Hij volgde de drogistenopleiding en vroeg Trea of hij bij haar stage kon lopen om te bezien of het drogisterijvak iets voor hem zou zijn. Dat bleek het geval en Martin ging dromen over een eigen drogisterij. En op ieder potje past een dekseltje. Zo ook hier. Martins wens, een eigen zaak, en Trea’s noodzaak haar zaak te verkopen vielen samen en toen was de keus snel gemaakt. En zo verhuisde Martin van voor naar achter de toonbank.

Exclusief, maar ook een gewone drogist
Nat.drog.8
Steeds meer mensen weten de weg naar de Natuurdrogist te vinden voor voedingssupplementen, maar ook voor biologische en glutenvrije producten. Maar de Natuurdrogist is niet alleen een winkel voor natuurproducten. Ook de 'gewone, gangbare' drogisterijartikelen zoals tandpasta en medicijnen vormen een vast onderdeel van het assortiment. Wat betreft de cosmetica richt Martin zich met merken als Collistar, dr. Hauschka, Weleda, Louis Widmer en Annemarie Börlind op het exclusieve segment. Het zijn allemaal merken met ingrediënten op natuurlijke basis, zo verzekert Martin. In samenwerking met een van deze cosmeticaproducenten worden er middagen georganiseerd voor huidanalyses. Daarnaast is er een leuk assortiment cadeauartikelen op natuurlijke basis.
Met de komst van het museum MORE zijn er ook meer toeristen in Gorssel gekomen. Martin speelt hierop in door bijvoorbeeld buiten een rekje met gezellige sjaaltjes neer te zetten voor de impulsaankopen. 
Behalve in de winkel zelf kunnen producten besteld worden op Bewustwinkelen.nl, waarna men het gekochte in de winkel kan ophalen en afrekenen.

Pasfoto's
Nat.drog.1De Natuurdrogist is de enige plek in Gorssel waar je pasfoto's kunt laten maken. Om goede kwaliteit te kunnen blijven leveren wordt hiervoor een nieuw systeem aangeschaft. Ook de kiosk wordt vernieuwd.

Vaste klanten en nieuwkomers
De vaste klantenkring van drogisterij Trea is de Natuurdrogist trouw gebleven. De 'gunfactor' van de inwoners van Gorssel om boodschappen bij een plaatselijke middenstander te doen, is gebleven. Daarnaast zorgt het vernieuwde assortiment voor nieuwe klanten. Een kwestie van (blijven) inspelen op de actuele situatie. Martin is er blij mee. Gorssel.nl gunt het hem van harte. Een specialiteitenwinkel is een aanwinst voor Gorssel.

Natuurdrogist Gorssel
Hoofdstraat 36A,
7213CX Gorssel
Tel. 0575-494434
Website


Gorssel.nl
11 oktober 2015

 

Nat.drog.5Nat.drog.6

Natuurdrogist9KLNat.drog.7

   

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends