Pedicurepraktijk VoetZaak

“Goede voetzorg houdt je in balans”

De redactie van Gorssel.nl op de bank bij Karin Feijen


Karin Feijen van pedicurepraktijk VoetZaak vertelt enthousiast en met vakkennis waarom goede voetverzorging zo belangrijk is: “Om klachten te behandelen, aandoeningen te signaleren en er verzorgd uit te zien”. Karin vertelt en geeft al pratend een voetbehandeling. 

FeijenKL2

Ommezwaai
“Ik had zelf klachten bij het hardlopen en uiteindelijk bleek een steunzool enorm effectief. Pas toen ik dat ontdekte, kwam bij mij het bewustzijn hoe belangrijk het is dat je voeten het goed doen. Het klinkt misschien raar, maar zonder je voeten kan je zo ongeveer niets… Ik werkte als directiesecretaresse en zag opeens mijn carrière-switch, waarbij ik behalve nuttig ook betekenisvol actief kan zijn. In 2009 rondde ik de opleiding tot pedicure af en startte een eigen praktijk. In 2010 verhuisden wij naar Gorssel en het huis aan de Douglaslaan leende zich goed voor een praktijkruimte. De start was spannend, want op de dag dat ik begon had ik nog geen enkele klant. Toch is dat heel snel gegaan. Mond-tot-mondreclame heeft er voor gezorgd dat ik nu een goed gevulde agenda heb en fulltime actief ben. Onlangs heb ik de opleiding voor nagelverzorging afgerond en nu kan ik dus ook handzorg bieden.”

Goede zorg voor de voeten houdt je in balans
“Er zijn veel zaken van belang bij goede voetzorg. De meeste mensen zijn zich daar pas van bewust als hun voeten problemen gaan geven. Een verkeerde houding, schoenen die niet goed passen, een aandoening, voetproblemen die de leeftijd met zich meebrengt - spieren en banden worden in de loop van de tijd slapper -, met als gevolg pijnklachten. Gek genoeg lopen veel mensen op schoenen die slecht passen bij hun voet: te kort, te lang, te smal…. Minder lopen lijkt dan een slimme manier van  klachten vermijden, maar de oorzaak van pijn verdwijnt daarmee niet. En zeker bij ouderen is minder in beweging komen vaak het begin van achteruitgang in fysieke en mentale conditie.”

FeijenKL4aVerzorgen, behandelen of signaleren
“Een opgeleide pedicure kan snel signaleren als er symptomen zijn die op verandering (achteruitgang) van een aandoening duiden, bijvoorbeeld bij diabetes of reuma. Verwijzing naar een huisarts of podotherapeut leidt dan tot gerichte preventieadviezen of aangepast schoeisel. Gezondheidsschade wordt dan voorkomen en het is veel plezieriger. Dit geldt ook bij hart- en vaatziekten en bij bepaalde huidziektes, waarbij de uiterlijke symptomen vaak ook bij de voeten zijn waar te nemen.”

Van elkaar leren en elkaar versterken
“Ik werk wel samen in het Gorsselse, vooral met schoonheidsspecialisten, huisartsen en een podotherapeut. Het zou goed zijn als dat nog vaker gebeurde. Als je van elkaar weet kan je snel en goed verwijzen en dat is voor iedereen beter. Het is dan ook heel goed dat er een Gorssel.nl is.”

FeijenKL5

Pedicurepraktijk VoetZaak
Karin Feijen, pedicure en manicure
behandeling op afspraak
Douglaslaan 5, 7213 VX Gorssel
Telefoon 06-156.78.661
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.voetzaak.nlGorssel.nl
22 december 2012

 

 

 

 


FeijenKL1

      FeijenKL3  
 
  


  
  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends