Personal Training, Roelof van de Belt

“De meeste mensen hebben begeleiding nodig”

Roelof van de Belt start met Bootcamp in Gorssel 

 
Op woensdagavond 1 mei 2013 gaat Bootcamp Gorssel van start. Met als doelen fit zijn (en blijven) en een goede conditie iedere week een uur in de buitenlucht sporten onder deskundige begeleiding. Roelof van de Belt vertelt enthousiast over de bootcamp-formule. 

Sportopleiding
Belt325 11De 29-jarige Roelof van de Belt volgde na zijn CIOS-sportopleiding een hbo-opleiding Sport, Management en Gezondheid en ging aan het werk als fitness-manager bij een groot fitnesscentrum. In zijn dagelijkse werk om de bedrijfsvoering in goede banen te leiden kwam hij naar zijn zin onvoldoende toe aan goed individueel en groepsgewijs begeleiden. In een fitnesscentrum wordt met apparaten gewerkt en eigenlijk heeft iedereen een eigen doel. Conditie verbeteren, bepaalde spiergroepen sterker laten worden, afvallen. 

Personal trainer
Om mensen optimaal te kunnen begeleiden en ondersteunen in hun gezondheid- en fitnessdoelstelling is gebleken dat voor zo’n 90% - ja, 90 – van de mensen een directe begeleiding nodig is om dat doel ook te halen. Bijstelling van het programma, adviezen over voeding en vochtinname, tips om oefeningen net iets anders te doen, maar ook het buiten de fitnesszaal – met een SMSje – herinneren aan afspraken (met zichzelf) kan heel goed zijn voor die effectiviteit. In samenwerking met Fysiotherapiepraktijk De Boer & De Jonge in ’t Trefpunt kan Roelof van de Belt als personal trainer die begeleiding bieden. En als specifieke fysiotherapeutische aandacht nodig is, zijn de lijnen kort.

Voorbeelden: drie vriendinnen oefenen wekelijks gezamenlijk onder begeleiding om fitter te worden en af te vallen. Ze steunen elkaar om iedere keer te komen, de kosten zijn lager en er is een vriendschappelijke competitie (‘wie gaat het snelste’).

Een man met een drukke baan en veel uren in de auto krijgt wekelijks bokstraining. Niet om in de ring te gaan, maar om in één keer te werken aan kracht, aan conditie, aan reactievermogen en om fit te worden. 

Bootcamp: buiten sporten
Belt325 2Voor wie het fijn vindt om in de buitenlucht te sporten, is bootcamp ideaal. Wekelijks op een vast uur verzamel je (vooralsnog bij ’t Trefpunt) om dan lopend/joggend richting het bos de warming up te doen. In het bos zijn er afwisselende oefeningen, zonder apparaten; aanwezig materiaal in het bos – boomstammetjes – kan helpen bij de oefeningen. Bij oefeningen in meertallen ben je elkaars ‘gereedschap’; ook werkt het belangrijk voor de gezelligheid en om elkaar te helpen om door te gaan. Ieder oefent overigens op zijn of haar eigen niveau. 

Starten op 1 mei
Belt325 7Klik op de foto voor vergroting en om meer afbeeldingen te bekijkenOp woensdagavond 1 mei start de eerste groep. Om stipt 19 uur vertrekt de groep vanaf de parkeerplaats bij Fysiotherapiepraktijk De Boer & De Jonge (Molenweg 53-55). Onderweg naar de oefenplek in het groen vindt de warming up plaats. Na de oefeningen in het bos gaat de groep weer terug naar de Molenweg en doet geleidelijk aan de cooling down. Binnen het uur ben je weer terug.

Voor als er individuele vragen zijn, is Roelof vanaf 18.30 uur aanwezig. Inmiddels hebben 10 personen zich opgegeven. 

Vooraf opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 06-34231386.

www.personaltraininggorssel.nl
 
Redactie Gorssel.nl
26 april 2013  

BeltGR 1

BeltGR 9

BeltGR 8

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends