Reisbureau Hester Bolink

"Het leuke aan mijn vak is dat ik eigenlijk altijd blije klanten heb"

Tien jaar Holland International Reisbureau Hester Bolink in Gorssel 

  
** Zie naschrift onderaan dit artikel
Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Holland International Reisbureau Hester Bolink reisde Gorssel.nl onlangs een eindje met Hester Bolink mee.

HesterKL (4)Hester Bolink in haar reisbureau. Klik op een foto voor vergroting en om meer foto's te bekijkenWe bezoeken Hester in haar gezellige kantoor, dat is gevestigd in het pand van René Vos Outdoor & Sports ** in Gorssel. Het kantoor straalt vooral enthousiasme voor reizen uit. Veel ansichtkaarten van tevreden klanten, reisgidsen met aanlokkelijk aanbod, twee comfortabele vliegtuigstoelen, souvenirs: er valt veel te zien. Er hangt een gemoedelijke en persoonlijke sfeer, anders dan in het standaard reisbureau.

Stenen reisbureau
Hester is trots op het tienjarige bestaan van haar “stenen” reisbureau. “Dat is in deze internettijd best bijzonder, want er zijn inmiddels al zoveel reisbureaus verdwenen.”
Haar ervaring heeft Hester opgedaan bij OAD Reizen en het reisbureau van de Rabobank. Toen deze met de verkoop van reizen stopten, is Hester voor zichzelf begonnen. Al gauw was de locatie in de winkel van René Vos een feit. Hester: “Het fijne van deze locatie is dat je altijd mensen om je heen hebt. Dat voelt veiliger, minder eenzaam, gewoon aangenamer”.

Doelgroep
Tot haar doelgroep behoren enerzijds 55-plussers en anderzijds families met kinderen. De eerste groep heeft tijd om te reizen, heeft thuis al van alles uitgezocht en komt gezellig langs om de reis te bespreken. De tweede groep heeft juist geen tijd om alles goed uit te zoeken en vraagt vaak advies per mail of Facebook.
De meeste klanten komen uit de omgeving, hoewel Hester laatst een klant uit Ridderkerk had: deze was zo enthousiast over de verhalen op haar website over Zuid-Afrika: zo wilde hij het ook. “Het scheelt wel als je zelf op locatie geweest bent, je kunt dan veel meer en enthousiaster vertellen en persoonlijke tips geven. Als ik zelf op reis ga, heb ik altijd mijn werk in mijn achterhoofd”, vertelt Hester.

Persoonlijk contact
HesterKL (5)Het persoonlijke contact dat Hester met haar klanten heeft, wordt erg gewaardeerd.
Hester: “Ik heb ook geen 9-tot-5-baan, ik ben altijd bereikbaar. Laatst had ik een klant die met spoed naar Nederland terug moest komen; ik heb die nacht nog een retourticket geboekt. Verder geef ik eerlijk advies en totaalprijzen, er komt later niet van alles bij. Ik blijf net zo lang shoppen totdat ik de beste en voordeligste reis voor mijn klant gevonden heb. Als klanten het willen, kom ik nog bij ze thuis ook. Deze punten bij elkaar geven de klanten vertrouwen en ze komen dan graag weer bij mij terug”.
Hester is bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 - 15.00 uur en daarbuiten op afspraak.

Populair
Momenteel is Portugal erg in trek, het is een afwisselende bestemming, voordelig en je kunt er goed eten. Hester heeft net nog twee vakantievilla’s verhuurd, waarvoor geen auto meer beschikbaar was. Alles was verhuurd. ”Ach, maar dat los ik wel op”, zegt ze laconiek. Verder is er in deze tijd veel vraag naar all-inclusive reizen, men wil precies weten wat de vakantie gaat kosten en dat weet je met een all-inclusive reis. “Dat geeft mensen een safe gevoel”.

HesterKL (2)Tien jaar
Binnenkort bestaat het reisbureau tien jaar. Hester is zich nog aan het beraden over de actie waarmee ze haar tienjarig bestaan wil vieren. Dat zullen we snel van haar horen.
Op de vraag of ze nog een leuk reisje voor Gorssel.nl weet, antwoordt ze: ”Leuke reis naar Indonesië. Eerst rondreis Sulawesi met schitterende natuur, daarna twee dagen rust aan het strand. Dan rondreis Lombok, en eindigen op Bali in een fantastisch hotel van de Alilaketen en alles op basis van privéchauffeur en gids”.
Gorssel.nl voelt hier wel voor!


Holland International Reisbureau Hester Bolink  
Tel. 0575-493116   
Website
 

 

 


Redactie Gorssel.nl
28 juni 2013

 
** Naschrift:
M.i.v. 1 september 2014 is het kantoor gevestigd in 't Trefpunt, Molenweg 53-55, 7213 XD Gorssel

 

aa

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends