Saxpoint

“Voor beginners én beroepsmuzikanten”

Saxpoint - de grootste saxofoonspeciaalzaak van Nederland


Aan de voet van het dorp is het al voelbaar: Gorssel swingt. Muzikanten uit het hele land komen naar de Deventerweg voor Saxpoint, de grootste saxofoonspeciaalzaak van Nederland. Eigenaar Frank van Swaay vertelt over zijn onderneming. 

Sax2KlDe droom
Sax1Kl“De meubelzaak van mijn vader overnemen was destijds een logische stap geweest. Ik had immers een opleiding gedaan tot binnenhuisarchitect. Maar, ik heb het nooit gedaan.” Frank koos voor een vak in de techniek. Hij volgde daarnaast cursussen in hydrauliek (oliedruk) en pneumatiek (luchtdruk). “Eigenlijk wilde ik al die tijd al doen wat ik leuk vond: oldtimers restaureren, motorsport en muziek maken.” In 1995 ging die droom in vervulling. “Ik combineerde mijn vaste baan met de saxofoonwinkel. Een praktische start. Dat we nu zo succesvol zijn komt door keihard werken en veel promotie op beurzen. En ik kreeg veel hulp van collega’s uit de saxofoonwereld.” Naast de verkoop en verhuur van instrumenten, doet Frank veel onderhouds- en reparatiewerk. “Daarbij komt mijn technische achtergrond van pas.”

Sax3KlZelf maakt Frank sinds zijn 12e muziek. Hij kreeg les bij Kunstmin. Eerst op de klarinet en na twee jaar stapte hij over op saxofoon. Hij speelde in diverse Gorsselse bands, zoals de Spontano’s en Balls of Fire. Hij speelde ook een aantal keren mee met “de echte muzikanten” van Normaal.

Sax4KlVan heinde en verre
Sax6KlHet aanbod van Saxpoint is divers. ”We verkopen en verhuren zowel instrumenten voor beginners als saxofoons voor beroepsmuzikanten en orkesten.” Van Swaay is importeur van Cannonball, een van de grootste saxofoonmerken in Europa. “Dat trekt veel mensen naar de winkel. Ongeveer 30% van onze klanten komt hier uit de buurt en maar liefst 70% uit het westen van het land, Duitsland en België.“

Delen
Sax5KlZijn passie voor muziek wil Frank overbrengen. Daarom is hij er trots op een van de grondleggers van IJsseljazz te zijn. “Ik ken Hans Dulfer goed. Als tegenprestatie voor een reparatie vroeg ik hem op te treden in Gorssel. Dat mondde uit tot de eerste editie van IJsseljazz.” Dit jaar werd het jazzspektakel voor de zevende keer in Gorssel georganiseerd. “Het is een belangrijk evenement voor het dorp geworden. En ik ben blij dat ik nog steeds mijn steentje kan bijdragen.” Saxpoint zoekt regelmatig de samenwerking met regionale ondernemers. Zo werkt Frank onder meer samen met muziekdocenten, de Deventer Schouwburg en restaurants. “Samenwerken is leuk als je het van binnenuit doet. Dan wordt delen ineens vermenigvuldigen.”

Saxpoint
Deventerweg 12, 7213 EG Gorssel
Tel. 0575 – 491255
Website

Openingstijden
Dinsdag en woensdag: van 11.00 - 18.00 uur
Donderdag en vrijdag: van 11.00 - 20.00 uur
Zaterdag: van 10.00 - 16.00 uur
en op afspraak


Redactie Gorssel.nl
12 oktober 2012

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends