Slagerij Rodenburg

“Het beste wild uit de regio”

Slagerij Rodenburg, ook tijdens het wildseizoen

 
** Zie naschrift onderaan dit artikel
Ree, fazant, haas of eend. Bij de Gorsselse Slagerij Rodenburg kunt u ook voor wild terecht. Met hele bouten, verfijnde lapjes, wildstoofpotjes, wildworst en wildpaté brengen Jan en Nel het wildseizoen bij u in huis.

Regionaal
Rodenburg1 325pxHet wild van Rodenburg komt gegarandeerd uit de regio. “Dat is voor mij een vereiste”, vertelt Jan. “Hazen krijg ik regelmatig van een jager uit de Wilpse klei en mijn herten en zwijnen komen van de Veluwe. Bij de super­markt kan het vlees van over de hele wereld komen. Bij ons ben je verzekerd van een regionaal product.”

De beste
Het mooiste aan zijn vak vindt Jan het ambacht. Van A tot Z is Jan Rodenburg betrokken bij het vlees dat hij in de slagerij verkoopt. “Ik kom regelmatig bij de boer op het erf en in de stal. Zo weet ik precies welke dieren ik koop. En, de beste kan maar één keer verkocht worden” legt hij uit. Vandaag kreeg Jan ‘geluk’. “Dat is een veelgebruikte term. Het is een soort handjeklap. Vorige week heb ik een bod gedaan op een aantal Belgisch Blauwe koeien. Zojuist werd ik gebeld dat het bod is geaccepteerd. Nu is Gorssel verzekerd van heel mooi vlees voor de kerst.”

Ambachtelijk
Rodenburg2a 325pxJan Rodenburg werkt al sinds zijn 14e als slager. In 1985 is hij in Vorden voor zichzelf begonnen en in 2002 verhuisde zijn slagerij naar Gorssel. Met vijf verkoop­sters, waaronder zijn vrouw Nel, en drie slagers wordt het bedrijf van Jan Rodenburg gerund. Ook zijn schoon­zoon is als slager bij het bedrijf betrokken. Het is hun ambachtelijke manier van werken die onder­scheidend is, denken Jan en Nel. Naast de verkoop van spek­lappen, karbo­nades of biefstuk is Jan Rodenburg gespecialiseerd in worst. Het bedrijf is aangesloten bij Het Worst­makersgilde en won in 2009 de titel ‘Beste Worst­makerij traiteur in de Regio Gelderland’. Jan: “We maken heel veel worst en vlees­waren zelf. Van nagelhout tot ontbijtspek, grillworst, lever­worst, paté en zes soorten rook­worst. Worsten maken is ambachtelijk werk. Ik zou het niet willen missen in ons assortiment.” Een andere specialiteit van Rodenburg is het vlees in blik. Nel: “Mensen door het hele land bestellen het via internet. Handig voor op de camping.” 

Op tafel
RodenburgCombiKLHoe een stukje vlees op tafel komt, vinden Jan en Nel ook belangrijk. Ze werken veel samen met plaatselijke restaurants en helpen ook hun klanten met leuke tips en recepten voor thuis. Nel: “We denken aan een televisie­scherm in de winkel waarop we de aanbieding en recepten kunnen presenteren. Dat maakt het prettiger om te wachten tot je aan de beurt bent.”

Slagerij Rodenburg
Hoofdstraat 38
7213 CX  Gorssel
Tel 0575-491514
Website

 
Redactie Gorssel.nl
9 november 2012

 
** Naschrift:
Slagerij Rodenburg is april 2021 overgenomen en heet sindsdien De Goede Slagerij.
Artikel hierover 

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends