Slijterij De Wingerd

“Precies wat een dorp nodig heeft”

Slijterij de Wingerd in een nieuw jasje

 
** Zie naschrift onderaan dit artikel
Sinds 1 augustus 2015 heeft Slijterij De Wingerd in Gorssel een nieuwe eigenaar en een nieuw, opgefrist jasje. Het logo op de gevel maakt duidelijk dat er een link is met Het Bosrestaurant Joppe. Gorssel.nl ging een kijkje nemen en sprak met Erik Derks en Gerdie Oostenenk.

Waarom een restaurant en een slijterij?
WingerdJTE30-8-15 15Erik Derks, nieuw gezicht van Slijterij De WingerdEen restaurant en een slijterij? Dat hadden de eigenaren van Het Bosrestaurant Joppe (Ton en Riska van Til, Jeroen Wendt en Gerdie Oostenenk) nooit kunnen bedenken. Totdat ze werden benaderd door Han Christiaan Brinkman, eigenaar van de naast de slijterij gelegen Jumbo, met de mededeling dat Jack Bötzel, na 22 jaar in het vak te hebben gezeten, wilde gaan stoppen met De Wingerd om zijn carrière in het onderwijs weer op te pakken. Of ze misschien interesse hadden in de slijterij?
Tja, dat overviel het viertal wel een beetje. Ze hadden de handen al vol aan Het Bosrestaurant en hun gezinnen met kleine kinderen en, ook niet onbelangrijk, er was niet voldoende kennis aanwezig om een slijterij te beginnen. Maar de uitdaging was natuurlijk wel erg leuk en ze konden het plan niet loslaten. Ze spraken erover met hun wijnleverancier Cees Oxener en die bracht de oplossing. Cees kende uit de branche Erik Derks: enthousiast, acht jaar ervaring en toe aan een nieuwe uitdaging. "Precies wat we nodig hadden”, aldus Gerdie.
De overname van Slijterij De Wingerd door Ton, Jeroen, Riska en Gerdie kon doorgaan. Na een kleine renovatie was de nieuwe Wingerd een feit, bemand door Erik Derks.

Uitdaging
WingerdJTE30-8-15 4Erik (38) heeft na de Hotelschool onder meer acht jaar ervaring opgedaan bij Gall en Gall. Hij werkte daar met veel plezier, maar was door steeds meer beperkingen van het hoofdkantoor toe aan meer vrijheid en zelfstandig ondernemen. In 2010 was hij met zijn filiaal in Zutphen ‘Gall en Gallwinkel van het jaar’ geworden, maar daarna werd het steeds moeilijker om je als winkelmanager te onder­scheiden. Voor Erik kwam het voorstel van De Wingerd dus op het juiste moment en hij nam de uitdaging met beide handen aan. "Het voelde meteen goed. Ik krijg hier weer vrijheid, kan zelf acties bedenken en een eigen indeling aan de winkel geven”, aldus een enthousiaste Erik Derks.
Erik zal de winkel in zijn eentje bemannen. Op woensdagen is hij er niet, maar dan zullen Ton, Jeroen, Gerdie of Riska hem vervangen.

Bruisende ideeën
WingerdJTE30-8-15 6Erik had zeker ideeën, hij wilde dat de winkel voor klanten ruim en overzichtelijk zou zijn. De indeling is veranderd: gedestilleerd staat opgesteld in een hoek en wijn staat gerangschikt op land en op kleur. Contact met de klanten en het geven van goede adviezen staan bij Erik voorop.
Ook wil Erik in de winkel proeverijen met hapjes houden en in combinatie met Het Bosrestaurant wijn/spijsdiners en whiskydiners organiseren. Er komt ook steeds meer vraag naar biologische wijnen en er is een eigen label/huismerk voor brandewijn, vieux, graanjenever, lichte borrel, kruidenbitter en Berenburg op komst. Een ander idee is samen te gaan werken met Landwinkel de Winde in Harfsen, die allerlei streekproducten kan leveren, zoals diverse mosterdsoorten, droge worsten en dergelijke. Dan kunnen er in de winkel mooie cadeaupakketten en relatiegeschenken samengesteld worden. Kortom, plannen te over!

Aanwinst voor het dorp
WingerdJTE30-8-15 1Zowel Gerdie als Erik vinden dat een dorp een slijterij moet hebben. Het moet vooral een laag­drempelige winkel zijn voor iedereen (boven de 18), met aandacht voor de klant en waar je terecht kunt voor een lekker flesje wijn en mooie cadeau­pakketten. “Precies wat een dorp nodig heeft.”


Slijterij De Wingerd
Nijverheidsstraat 20a, 7213 DB Gorssel
Tel 0575-494460
Website


Redactie Gorssel.nl
1 september 2015

 

** Naschrift
Eric Derks is per 1 november 2018 als bedrijfsleider opgevolgd door Robert Smienk. Nieuw artikel in Uitgelicht

 

WingerdJTE30-8-15 13  WingerdJTE30-8-15 2

WingerdJTE30-8-15 8  WingerdJTE30-8-15 16

 

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends