Swits vintage, clothes & more

“Het is erg leuk om zoveel diversiteit in je klanten te hebben”

Swits, een winkel met beleving


Er is weer volop reuring op het pleintje aan de Hoofdstraat tegenover de Vullerschool. Swits vintage, clothes & more heeft zich er sinds begin september opnieuw gevestigd en dat geeft het pleintje meteen een vriendelijker aanzicht. Gorssel.nl ging op bezoek bij Swits, dat inmiddels al dertien jaar bestaat en sprak met de enthousiaste ondernemer Lonneke Schaafsma. 

SwitsJTE325 3Lonneke Schaafsma voor haar winkel Swits vintage, clothes & more, Hoofdstraat 35. 
Klik op een foto voor vergroting en meer foto's. 
Swits is een speciaalzaak voor de betere tweedehands merkkleding voor vrouwen, kinderen en binnenkort ook voor mannen. 'Vintage, clothes & more' staat in het logo. Gorssel.nl denkt dat 'more' slaat op sfeer en beleving die Swits haar klanten in ruime mate biedt. 

Leuke klanten
Op de vraag of ze blij is om terug te zijn op haar oude locatie antwoordt Lonneke Schaafsma, eigenaresse  van Swits: “Super leuk om hier terug te zijn”. Het pleintje voor de winkel nodigt uit om van alles te organiseren. Denk aan marktjes, modeshows etc. De reacties van de klanten zijn ook erg positief. Bijna alle klanten komen met hier met grote regelmaat. ‘Moeilijke’ mensen zien we niet meer terug”. Lonneke vindt het belangrijk dat Swits laagdrempelig is. Mensen moeten hier met plezier komen, ook al kopen ze niets. Sfeer en gezelligheid staan hoog in het vaandel. Zo voelt het ook er heerst een prettige bedrijvigheid. 

Plannen
SwitsJTE325 2
Natuurlijk zijn er plannen. Swits wil zich naast de damesmode meer gaan toeleggen op mooie herenkleding in het hogere segment. Daar is veel vraag naar en dus liggen hier kansen. Ook de woon- en modeaccessoires zullen meer aandacht krijgen. Eigenlijk is bij Swits alles te koop. Inmiddels is er voor deze plannen al meer ruimte gecreëerd, want in de kleine twee maanden dat Swits op het pleintje zit, is er al weer uitgebroken. In al deze bedrijvigheid wordt Lonneke bijgestaan door Hanny Smallegoor, die Lonneke helpt waar het kan.

Hoewel Lonneke ooit met kinderkleding is begonnen, wordt het aanbod nu teruggebracht tot enkele zeer exclusieve stuks: kinderkleding wordt dus alleen verkocht in het allerhoogste segment. De ‘H&M spijkerbroek’ is geen optie: die wil Lonneke niet meer, om de simpele reden: “Het wordt niet verkocht; ik blijf ermee zitten".


SwitsJTE325 6Crisis
SwitsJTE325 11Hanny SmallegoorVan de crisis heeft Lonneke geen last, wel merkt ze dat de Roskam dicht is. Er is minder loop, de klanten zijn momenteel meer gerichte klanten. Ook merkt Lonneke dat ondanks de crisis het niveau van de inbreng steeds hoger wordt: echt design zoals Prada, Gucci, Thierry Mugler etc. Maar gelukkig worden er ook vestjes van € 15 gebracht. Dat maakt de klanten ook heel divers, de kleding wordt breed gedragen: van bijstandsniveau tot miljonairsvrouw. “Het is erg leuk om zoveel diversiteit in je klanten te hebben.”

Museum
SwitsJTE325 9Als straks het Museum voor Modern Realisme geopend wordt, hoopt Lonneke haar winkel elke zondag te kunnen openen. Swits is een winkel met beleving, dit trekt de museumbezoeker. “Hier liggen weer nieuwe kansen, waar ik zeker gebruik van wil maken”.
Lonneke verheugt zich erg op de komst van haar nieuwe buren ‘Thuis bij Kien’. "Wij worden gewoon het leukste pleintje van Gorssel”, volgens een opgewekte Lonneke.

 

SwitsLogoTrans

Hoofdstraat 35
7213 CP Gorssel
www.switsgorssel.nl

 

Gorssel.nl
11 november 2014
 

 

SwitsJTE325 4  SwitsJTE325 7

aa

bb

cc

dd

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends