Tandartspraktijk Bartz

“Ik neem de tijd voor mijn patiënten”

Tandarts Alexandra Bartz maakt droom waar in kleine praktijk

 
Tandsteen verwijderen, controle op gaatjes, behandelplannen schrijven. Tandarts Alexandra Bartz werkt met grote zorg aan het gebit van vele Gorsselnaren. Ze heeft haar plek gevonden in het dorp. “Ik vind een vertrouwensband met patiënten belangrijk, omdat veel mensen nog steeds bang zijn voor de tandarts. Ik heb een kleine praktijk en kan alle tijd nemen voor een behandeling”, vertelt Alexandra.

Emigreren
Bartz1KlAlexandra Bartz komt oorspronkelijk uit Duitsland, waar ze ook studeerde. Na haar studie werkte ze nog tweeënhalf jaar in Duitsland. “Vier studievrienden startten toen al met een eigen praktijk, maar dat was voor mij een te grote stap. Ik kon gaan werken in een praktijk in Deventer en deed daarnaast ook jeugdtandverzorging in Almelo en Enschede. Een uitdaging, omdat ik de taal niet sprak. Het Nederlands heb ik snel geleerd door een cursus te volgen en veel Nederlandse boeken te lezen.” Inmiddels spreekt Alexandra prima Nederlands.

Eigen praktijk: klein en intiem
In 2010 kwam ze naar Gorssel. “Via via kreeg ik een baan bij een grote praktijk in Gorssel. Maar, de droom van een eigen praktijk bleef aanwezig.” Toen tandarts Hilde Woudenbergh haar praktijk aan de Beukenlaan in Gorssel moest verkopen, is Alexandra gaan kijken. “Zo’n kleine en intieme praktijk had ik nog nooit gezien. Hier kon ik opstarten op mijn eigen manier. Compleet stressvrij voor mij en voor de patiënten.”

Bijblijven in het vak
Bartz2KlAlexandra is ingeschreven in het Kwaliteitsregister Tandartsen. Het is een soort keurmerk voor mondzorgprofessionals. “Voor het Register moet ik cursussen en studies volgen. Het zorgt ervoor dat je bijblijft in het vak. Dat is noodzakelijk, omdat er vaak veranderingen zijn in vergoedingen, methodes en materialen. Bijvoorbeeld bij composiet. Kies je voor nano, micro of hybridecomposiet? Als tandarts moet je de juiste keuze maken. Patiënten vertrouwen op mijn expertise.”

Blije patiënten
Tijdens haar studie liep Alexandra als tandarts drie maanden stage bij het Rode Kruis in Peru. “Daar heb ik ervaren hoe blij mensen kunnen worden van de tandarts. Ze stonden uren in de rij en bedankten mij uitgebreid na de behandeling. Ik verwacht dit niet van mijn eigen patiënten in Gorssel, maar ik wil wel graag dat zij zich op hun gemak voelen. Als patiënten tevreden naar huis gaan met een gezond gebit, ben ik blij”, vertelt Alexandra. Hoewel de praktijk klein is, kan Alexandra Bartz nog nieuwe patiënten verwelkomen.

Bartz3KlTandartspraktijk Bartz
Tandheelkundige praktijk
Beukenlaan 4
7213 DE Gorssel
Tel 0575-493636
Website

 
Gorssel.nl
3 september 2013

N.B.: Sinds april 2024 is de praktijk verhuisd naar Nijverheidsstraat 7, 7213 DA Gorssel

 aa

bb

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends