The Cosy Country Store

"Als mensen hier binnenkomen, voelt het als een beleving"

Gerrit Boesveld over zijn 'Landelijkste warenhuis van Nederland'

 
** Zie naschrift onderaan dit artikel 

De redactie van Gorssel.nl is op bezoek bij 'The Cosy Country Store' in Gorssel, gelegen aan het pleintje bij Den Oldenhof. De winkel is volledig in kerstsfeer gehuld, de verlichting sfeervol en met recht kun je zeggen dat het er 'cosy' is! We schuiven aan bij eigenaar Gerrit Boesveld. Het team maakt zich op voor de koopzondag en er is gezellige live muziek. Aan de leestafel kun je een kopje koffie drinken met een heerlijk stukje Christmas cake erbij, al jarenlang een specialiteit die je rond Kerst ook kunt kopen in de winkel. Als je hier rondloopt en je kijkt om je heen dan voelt het als een ware beleving.

Aanstekelijke verhalen
Cosy Country Store NW07KLGerrit Boesveld voor zijn Cosy Country Store en onder het volledige team van het 'landelijkste warenhuis'Het concept van de Cosy Country Store komt voort uit de meubelzaak van Harry Renneboom die destijds was gevestigd in het pand waar nu René Vos zit. Dat was een zogenaamde ‘groene winkel’ waar naast meubels ook rubber laarzen en wax­jassen te koop waren. Het assortiment kleding en laarzen behelsde voornamelijk de winter­periode.
Cosy Country Store NW03KLGerrit Boesveld, die zijn ervaring heeft opgedaan in diverse modezaken zoals Piet Zoomers en Tempelman, ontmoette op een vakantie in Spanje het ondernemers­echtpaar Jolanda en Erik Stormink. Zij vertelden vol enthousiasme over het fijne dorp Gorssel, waar zij Keuken­studio Stormink runden. Aangestoken door hun verhalen en omdat het dorp hem sowieso aansprak door de diversiteit aan winkels, besloot Gerrit samen met zijn vrouw Vanessa in 2002 te beginnen met de mode­zaak 'Mode in Gorssel'. Ze vestigden zich naast de meubelzaak van Renneboom, die inmiddels naar het plein naast Den Oldenhof verhuisd was.

Gat in de muur
Om de krachten te bundelen werd in 2004 letterlijk een gat in de muur gehakt om de panden met elkaar te verbinden en zo verder te gaan met de Cosy Country Store.
Toen Harry Renneboom in 2010 vertrok, gingen Gerrit en Vanessa verder met het bedrijf. Ze besloten het assortiment uit te breiden door o.a. merken als Riverwoods, Josephine&Co en McGregor aan hun aanbod toe te voegen. Doordat ze een grotere collectie kregen, konden ze zich met recht ‘het Landelijkste warenhuis van Nederland’ gaan noemen.

Van Eelde tot Maastricht
Cosy Country_Store_SK01De klanten van the Cosy Country Store bestaan uit diverse doelgroepen. Door regelmatig in het blad Landleven te adverteren weet men vanuit alle hoeken van Nederland de weg naar ‘Het landelijkste warenhuis’ in Gorssel te vinden.
“Gisteren werd er nog een bank in Eelde afgeleverd” aldus Gerrit, “vandaag worden er nog twee fauteuils naar Maastricht gebracht en het kan zo maar zijn dat we het buitenhuis in Frankrijk van een klant voorzien van een deel van het interieur”. Het klantenbestand telt nu 7000 klanten. Ook door de komst van Museum More, volgens Gerrit Boesveld een geschenk uit de hemel, zien ze het klantenbestand zich dagelijks uitbreiden. Helemaal nu de Museumjaarkaart geldig is bij More, denkt Gerrit dat de mensen vaker naar Gorssel zullen komen om dan meteen het rondje winkels te gaan doen. Nu ook restaurant Loetje zijn deuren enige tijd geleden geopend heeft, is Gorssel nóg meer op de kaart gezet.

Beleving en one-stop-shopping
Voor Gerrit, Vanessa en het team van zes medewerkers staat de klant altijd centraal en moet een bezoek aan hun winkel voelen als een 'beleving'. Zeker na de crisis is klantgerichtheid een belangrijke factor geworden. Ze willen zich met hun landelijke winkel onderscheiden door diversiteit aan artikelen. Meubels in leer, bloem-, tweed- of ribstoffen, kaarsen, servetten en het Bunzlau servies. Maar ook waxjassen, boots en heren- en dames­kleding van gerenommeerde merken als Barbour, Walker & Hawks, Magee, Jack Murphy, Ugg en Aigle. The Cosy Country Store voldoet aan alle eisen van tegenwoordig, het is one-stop-shopping. Eigenlijk waren ze hun tijd hiermee al ver vooruit, op dit moment zien we hoe de concept-store in opmars is!
Hun bestseller? Dat is al jarenlang de Dubarry laars, klanten komen daarvoor van heinde en ver omdat ze weten dat ze altijd het juiste exemplaar in Gorssel kunnen vinden.

Nieuwe merken met een verhaal
Cosy Country_Store_SK20Gerrit en Vanessa staan altijd open voor nieuwe merken. Het liefst merken waar een verhaal aan zit. Sinds kort verkopen ze sjaals van het merk Amor, pure wool en Indiaas gebreid handwerk.
Cosy Country_Store_NW14Ook nieuw in het assortiment is het door een Nederlands echtpaar opgezette merk INTI, fair trade truien en vesten van Alpacawol, vervaardigd in Ecuador en voorzien van een hangtag. Daar staat de naam op van degene die de trui heeft gemaakt en welk exemplaar het is uit een aangegeven reeks.

Gerrit is blij met de goede samenwerking met de andere Gorsselse ondernemers. In deze tijd is het belangrijk dat je als ondernemers elkaar versterkt door samen te werken en evenementen zoals de koopzondagen, Gorssel Buitenkunstig en IJsseljazz te organiseren. De Gorsselse ondernemersvereniging prijst hij door aan te geven hoe prima de kerstgroep het dorp van een kerstsfeer heeft voorzien!

Toekomst
In kerstsfeer gekomen door de klanken van de live muziek en de ambiance, sluit Gorssel.nl het prettige gesprek af met de vraag wat Gerrit ooit zou willen toevoegen aan zijn winkel.
“The Cosy Country Store aanvullen met een food-beleving: in Engelse sfeer genieten van lekker eten en drinken, dat zou ik wel heel erg leuk vinden”!
 

The Cosy Country Store
CosyCountryLogo2Hoofdstraat 47e
7213 CR Gorssel
Tel. 0575 491 349
Website 

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 uur tot 17.30 uur
Zaterdag : 10.00 uur tot 17.00 uur
Zondag : 12.00 uur tot 17.00 uur

 
Klik op een foto en via de pop-up kunt u meer foto's bekijken.
 

Redactie Gorssel.nl
16 december 2016

 
** Naschift
The Cosy Country Store is september 2022 gesloten. Vanaf november zit in het pand een vestiging van John Bardale.
Artikel 'John Bardale - Life is more' op Gorssel.nl

 

bb

cc

dd

ee

ff

gg

hh

ii

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends