Wijnkooperij Klosters

“Wijn drinken is een belevenis”

Zomerse wijntip van Wijnkooperij Klosters


** Zie naschrift onderaan artikel
Op een gezellig terras met vrienden, bij een romantisch diner of bij de barbecue. Het zijn van die momenten waarop je echt kunt genieten van een glas wijn. Wijnkooperij Klosters wil de beste wijnen bieden om elke gelegenheid speciaal te maken. 

Klosters1 325px

In november 2008 openden Norbert Klosters en Hilde van Ulden de wijnwinkel in Gorssel. Ondernemen zit Norbert in het bloed. “Ik ben ermee opgegroeid. Mijn vader was de hoofdimporteur van Amaretto di Saronno in Nederland. Daar heb ik hem jaren mee geholpen en daarna ben ik zelf gaan handelen in wijnen.” Het openen van de winkel bood Norbert en Hilde de kans om de smaak van klanten te leren kennen en advies op maat te geven.

Klosters2 325pxUnieke stek
KlostersGr3Direct aan de N348 en op de hoek van de Deventerweg/Elfuursweg staat de Wijnkooperij. Een unieke plek in het dorp. “Veel mensen willen dat de N348 rustiger wordt, maar de bedrijvigheid kan voor ons niet groot genoeg zijn”, vertelt Norbert lachend. “Veel klanten rijden dagelijks langs de winkel. Na het werk komen ze langs om een mooie wijn uit te zoeken.” Met vlaggen langs de kant van de weg en karakteristieke oude wijnvaten uit de Bourgogne trekt de Wijnkooperij de aandacht van menig voorbijganger.

Proeven
Naast particulieren kopen ook restaurants, sauna’s en andere bedrijven hun wijnen bij de Wijnkooperij. Samen zoeken ze naar de beste combinatie van wijn en spijs. Norbert: “Bij restaurants kom ik regelmatig na sluitingstijd langs met een aantal verschillende wijnen. Dan gaan we proeven met het personeel om de beste combinaties te maken.” Ook voor hun particuliere klanten organiseren Hilde en Norbert regelmatig proeverijen in de winkel. Hilde: “Wijn is er om gedronken te worden. We willen klanten helpen om smaken te ontdekken. Er zijn zoveel mooie wijnen voor een nette prijs.” Op 1 september organiseert Klosters een vrij toegankelijke proeverij op de stoep van de winkel. 

Creatief
Klosters4 325pxSteeds nieuwe dingen bedenken. Dat is volgens Norbert en Hilde de kracht van ondernemen. Met ‘Wine & Bites’ laten zij zich, in samenwerking met andere Gorsselse ondernemers, zien op evenementen als Buitenkunstig en IJsseljazz. Hilde: “Op dit moment loopt de stempelkaartactie met drie Gorsselse restaurants. Wanneer gasten lunchen of dineren bij ’t Elf Uur, De Hoek of het Bosrestaurant ontvangen zij een stempel. Een volle stempelkaart levert een fles lekkere wijn van Klosters op.”

Zomerse wijntip
Klosters5 325pxOm uw zomeravonden compleet te maken, adviseren Norbert en Hilde de Italiaanse Masseria Pietrosa Negroamaro. “Een zwoele, verleidelijke, zomerse wijn”, licht Hilde toe. De helderrode zomerwijn heeft een aantrekkelijke, verleidelijke geur met veel rood fruit. De smaak is sappig en zwoel met een tikkeltje kruidigheid en een lange afdronk. Heerlijk bij tapas, grill en barbecue en dagelijkse gerechten. Proost!

Wijnkooperij Klosters
Deventerweg 14
7213 EH  Gorssel
Tel. 0575-493613

Website Wijnkooperij Klosters 


Redactie Gorssel.nl
11 juli 2012
  

** Naschrift:
Wijnkooperij Klosters is in 2018 gesloten en later ten dele voortgezet door Het Gorssels Kaashuys aan de Hoofdstraat.

klosters6 

KlostersKL7aKlostersKL8

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends