Villa Verde Tuinen

“Ondernemen zit mij in het bloed”

In gesprek met René de Bruin van Villa Verde Tuinen


Ontwerp, aanleg, snoeien en ander tuinonderhoud. Ondernemer René de Bruin van Villa Verde is thuis in vele tuinen in Gorssel en omgeving.  

Bij Villa Verde kunnen klanten terecht voor ontwerp, aanleg, beheer en renovatie van hun tuin. Maar ook voor sierbestrating, of een erfafscheiding met haag of vlechtheg. Het meest geniet René van langdurige onderhouds­klussen en het aanleggen van nieuwe tuinen. “Je kunt een tuin naar je hand zetten. Sommige tuinen onderhoud ik al jarenlang, dat voelt bijna als mijn eigen tuin.”

Van plantendokter tot ondernemer
VillaVerdeKL 1Verstand van planten, bacteriën en planten­ziektes deed René op toen hij gedurende zeven jaar als planten­dokter werkte bij het Ministerie van Landbouw. “Ik inspecteerde geïmpor­teerde bloemen en planten op ziektes en ongedierte. Bijvoor­beeld partijen rozen uit Kenia. Maar ook zendingen die vanuit Nederland naar het buitenland geëxporteerd werden.” Al weer ruim tien jaar geleden stopte hij bij het Ministerie en startte hij als zelfstandig ondernemer. “Ik kom uit een onder­nemers­gezin. Onder­nemen zit mij in het bloed.”

Met het seizoen mee
Nu hij elke dag buiten werkt, ervaart René dat het werk van een hovenier elk seizoen verandert. “Normaal start de voorjaars­drukte in maart. Als alles de tijd heeft gehad om te groeien, is het halverwege het jaar tijd om te maaien en hagen te snoeien. En in het najaar volgt onderhoud, aanleg en het winter­klaar maken van de tuin.” Werken in de natuur betekent ook werken onder allerlei weers­omstandig­heden. “Elke morgen kijk ik op Weeronline.nl, zodat ik mijn werk handig kan plannen. Een haag snoeien doe je niet in de regen. Dan is het resultaat niet goed en heb je zelf een rotdag.”

Expertise
VillaVerde 1 001KLRené vindt het vooral mooi om tuinen te zien opknappen. “Een tuin groeit snel dicht. Door goed te snoeien, een specialiteit van Villa Verde, kun je bijvoorbeeld een zicht-as maken en weer uitzicht creëren. Ik vind het leuk om klanten hierover te adviseren, bijvoor­beeld bij de verkoop van een huis. Door een gerichte aanpak van de buiten­ruimte kan het huis zichzelf veel beter presen­teren. Uit onderzoek blijkt immers dat een huis met een goed verzorgde tuin beter verkoopt." 

Erfgoed
VillaVerdeKL 2Een door Villa Verde ontwerpen en aangelegde tuin. René de Bruin heeft veel expertise op het gebied van monumen­taal groen. “Door een studie op dit gebied heb ik geleerd structuren en patronen van vroeger te herkennen. Het geeft een andere en veel bredere kijk op groen.” Villa Verde Tuinen is één van de initiatief­nemers van de Vereniging van Erfgoed­hoveniers. De aangesloten leden werken aan groene monumenten, zoals monumentale stads­tuinen, land­goederen of historische begraaf­plaatsen. Daarnaast is Villa Verde lid van de Branche­vereniging VHG.

Bijdragen aan het dorp
VillaVerde 2Klik op een foto voor vergroting en serieRené zet zijn groene vingers graag in ten gunste van het dorp. Zo verzorgt hij samen met anderen al vele jaren het paas­vuur en het terrein­onderhoud van het Open­lucht­theater Gorssel. Een bijzonder project was het aanleggen van een rolstoel­vriendelijke belevings­tuin bij de Zorgtuin Gorssel. Villa Verde was betrokken bij ontwerp, uitvoering en aanleg van deze bijzondere tuin. “Ik woon in Gorssel met mijn gezin. Dan vind ik dat zulke dingen er gewoon bijhoren. Iedereen draagt zijn steentje bij aan het dorp.”

 

Villa Verde Tuinen
Ontwerp, aanleg, onderhoud, renovatie en beheer van uw buitenruimte
Veerweg 15
7213 EA Gorssel
tel 0575-491066

Website 

 
 
Redactie Gorssel.nl
Vernieuwde versie 10 december 2018

aa

bb

cc  

dd

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends