Zo en Nu

“Samen met cliënten van Zozijn streven naar kwaliteit en gastvrijheid”

Zo en Nu: thee, ijs, lunch en kunst

  
In De Everdinahof, een statig oud pand in het hart van Gorssel is lunchroom, ijssalon en kunstwinkel ‘Zo en Nu’ gevestigd. Dorpsbewoners, bezoekers van Museum MORE en toeristen kunnen er even uitrusten. De medewerkers van Zo en Nu zijn cliënten van zorginstelling Zozijn.

Zo begon het
ZoEnNu LT8 2 18KL 4Het team van Zo en Nu, met in het midden Rein DijkstraAl langere tijd liep Rein Dijkstra rond met het idee een lunchroom te beginnen. Nadat hij het diploma ijsbereider had behaald kwam daar uiteraard ook de verkoop van ijs bij.
ZoEnNu LT8 2 18KL 6Enige jaren geleden werd hij getipt door een familielid dat de oude drukkerij in Huize Everdina­hof in Gorssel leeg stond. Hij nam contact op met de eigenaar, de JanBrand Stichting. Vervolgens bleek dat ook zorg­instelling Zozijn uit Wilp belang­stelling had voor het pand. Hieruit ontstond een unieke samen­werking tussen Zo en Nu, Zozijn, de Jan­Brand Stichting en Eerlijk! Genieten, die ook in hetzelfde pand zit. De ijssalon werd op 15 april 2016 geopend, als openings­stunt mochten alle school­kinderen uit Gorssel een ijsje komen halen!
ZoEnNu LT8 2 18KL 8In het begin was Zo en Nu alleen ijssalon en koffie- en tearoom, maar nadat het stof van de verbouwing was opgetrokken en de keuken klaar was, ging ook de lunchroom van start.

En Nu
De medewerkers van Zo en Nu zijn cliënten van Zozijn. Ongeveer twintig enthousiaste mensen bemannen in wisselende samenstelling en met wisselende roosters de ijsbar, de lunchroom en de winkel. De keukenbrigade bestaat uit drie personen. Binnen is plaats voor ongeveer veertig gasten, buiten op het terras zijn ongeveer evenveel zitplaatsen. Zo en Nu is het enige bedrijf in Gorssel met een gecertificeerde koffiebarista!
Zo en Nu heeft ook een uitgebreide winkel, waar thee en alles wat met thee te maken heeft wordt verkocht. De meeste artikelen worden gemaakt door cliënten van Zozijn, sommige artikelen worden ingekocht.

Structuur
Aan de inzet van cliënten van Zozijn gaat een grondige voorbereiding vooraf. De cliënten die bij de Everdina­hof werken krijgen vooraf een training bij Zozijn. Daarbij wordt gekeken naar de mogelijkheden en leerwensen voor het werken in de horeca en er is begeleiding van werkondersteuners. Een duidelijke structuur is daarbij heel belangrijk.
Naast de winkel is een dagbestedingslocatie waar de medewerkers van Zo en Nu zich even terug kunnen trekken of een deel van de dag werken.

Smullen
ZoEnNu LT8 2 18KL 13De heerlijke taarten voor bij de koffie of thee worden gebakken in een zorgbakkerij. De uitgebreide kaart omvat vele verschillende soorten koffie, thee, frisdrank, alcoholische drankjes, ijs, salades, soep, allerlei heerlijke broodjes, tosti’s, warme en koude happen en borrelgarnituur.

Catering
Zo en Nu verzorgt ook catering, onder andere met een foodtruck, een mobiele koffie- en theewagen, een oldtimer Engelse icecream­wagen en een Duitse braadworst­stand.
ZoEnNu LT8 2 18KL 1Foto's Louise Tietge 
Klik op een foto voor vergroting en om een hele serie te zien. 
Ook verzorgt Zo en Nu feestjes van klein tot groot met een uitgebreide keuze aan happen en dranken.

Zo en Nu is open van dinsdag t/m zondag, van 10.00 tot 18.00 uur, ’s zomers tot 20.00 uur.

Zo en Nu
Thee, ijs, lunch en kunst
Hoofstraat 43F
7213 CR Gorssel (Everdinahof, t.o. Museum MORE)
Tel. 06-29413351
Website

 

Redactie Gorssel.nl
15 februari 2018

 

aa

bb

cc

dd

ee

ff

gg

hh

ii

    

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends